Hacker maaşları ne kadar, hacker görevleri nedir? Hacker olma yöntemleri

Hacker maaşları ne kadar, hacker görevleri nedir? Hacker olma yöntemleri

Son dönemlerde teknolojinin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar hackerlar ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki hacker nasıl olunur? Hackerlar ne kadar kazanır? Tüm detaylar haberimizde.

Son dönemde popülerleşen hackerlar ile ilgili insanlar merak ettikleri konuları internet üzerinden araştırıyor. Peki hackerlar ne iş yapar? Hacker nasıl olunur? Hackerlar ne kadar kazanır? Hackerlar ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HACKERLAR NE İŞ YAPIYOR

Halk arasında hacker olarak bilinen işin kelime anlamı bilgisayar korsanı olarak bilinmektedir. Hackerlar bilgisayar üzerinde kullanılan bütün zararlı yazılımların oluşumunu sağlar. Ancak bunun yanında internet sitelerini zararlı durumlardan korumakta olan hackerlarda vardır. Bu sebeple hackerlar genel olarak üç başlıkta incelenmektedir. İlk olarak 'Siyah şapkalı hacker' olarak bilinen hackerlar genel olarak internet alemindeki tüm programlara hakimdir ve bütün işletim sistemlerine uzaktan bağlanma konusunda profesyoneldir. Bütün virüsleri yazabilen ve en zararlı hacker olarak bilinir. Diğer başlık ise 'Gri şapkalı hacker' olarak bilinir. Gri şapkalı hackerlar da tüm programlara hakimdir ancak içlerinde iyi niyetli olanları da kötü niyetli olanları da bulunmaktadır. Son olarak incelenen başlık ise 'Beyaz şapkalı hacker' olarak bilinir. Beyaz şapkalı hackerlar bütün programları bilir ve uzaktan işletim sistemlerine bağlanma konusuna hakimdirler. Ancak beyaz şapkalı hackerlar zararlı yollarla çalışmazlar ve devlet siber savunma birimlerinde, yazılım şirketlerinde görev yapabilirler. Bu üç başlık dışında da bilinen 5 çeşit hacker grubu bulunmaktadır. Bu gruplar şu şekildedir;

Hacker Nasıl Olunur Hacker Maaşları Ne Kadar

-Hacktivist: Bu grupta bilinen korsanlar toplumsal olayları, politik sorunları topluma bildirmek için internet sitelerini hackler ve topluma mesajlar verir.

-Yazılım korsanı: Bu korsanlar oyun, yazılım gibi birçok programın sürümlerini crackler ve satarlar. İnternet üzerinden ücretsiz sunulan oyun ve programları yapan gruptur.

-Phreaker: Phone Breaker olarak bilinen bu grup hackleme işlemlerini telefon üzerinden yapar ve telefonları hackler ve ücretsiz konuşma sağlarlar.

-Script Kiddie: Bu grup hacker olmayan ancak hackerlık ile ilgilenen kişilerden oluşmaktadır ve mail, mesaj gibi basit şeylerle uğraşır.

-Lamer: Bu gruptaki kişilerin hackerlık ile ilgili bir ilişkisi yoktur, yazılım bilmezler ve insanları yalnızca rahatsız ederler.

Siyah şapkalı hacker olarak bilinen ilk kişi Kevin Poulsen'dir. Poulsen, 1965 senesinde doğmuştur. Geçmiş zamanda radyo şirketi 102. arayan kişiye Porsche marka araba hediyesi verileceğini duyurmuştur ve Poulsen daha çocuk yaşında radyonun telefon santralini hacklemiş ve arabayı kazanmayı başarmıştır. Birçok hacker büyük işler yapmıştır. İyi anlamda çalışan hackerlar ise devletlerini siber saldırılara karşı korur. Ancak siyah şapkalı hacker grubunda olanlar siber saldırı başlatabilir.

HACKER NASIL OLUNUYOR

Hacker olmak isteyen birinin yazılım programlarını çok iyi bilmesi gerekmektedir. Hacker olmak için bilinmesi gereken programlama dilleri vardır. Bunlar C, C++, Perl, PHP, Java, Delphi, Visual Basic gibi programlardır. İşletim sistemlerinden ise Windows, Linux ve Unix sistemlerine hakim olmanız gerekmektedir. Ancak yalnızca bunları bilmek hacker olmak için yeterli değildir. Hacker olmak isteyen kişilerin sık sık pratik yapması gerekmektedir.

HACKER MAAŞLARI

Siyah şapkalı hacker grubunda değerlendirilen hackerlar Amerika'da yapılan araştırma sonucunda 1 senede 30 milyon dolar para kazanmayı başarmaktadır. Siber savunma birimlerinde çalışan hackerların yine Amerika'da kazançları saatte 41 dolar olarak belirlenmiştir. Yasal olarak çalışmayan hackerlar daha yüksek paralar kazanabilmektedir. Ancak bu durumun yasal olmadığını belirtmekte fayda var. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN