İlişkisizlik belgesi ne demek? İlişkisizlik belgesi alma yolları

İlişkisizlik belgesi ne demek? İlişkisizlik belgesi alma yolları

İnsanlar ilişkisizlik belgesi ile ilgili merak ettikleri konuları internetten araştırmaya devam ediyor. Peki ilişkisizlik belgesi ne demektir? Tüm detaylar haberimizde.

İlişkisizlik belgesi almak isteyen vatandaşlar bunu nasıl yapabileceklerini internet üzerinden araştırıyor. Peki ilişkisizlik belgesi ne demektir? İlişkisizlik belgesi ne işe yarar? İlişkisizlik belgesi nereden alır? İlişkisizlik belgesi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İLİŞKİSİZLİK BELGESİ NE DEMEK

İlişkisizlik belgesi Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan talep edilen ve ihale işi yapan firmaların işine yarayan bir belgedir. Bu belge alınarak firmanın bir cezası olmadığı kanıtlanır. İhaleye giren firma ilişkisizlik belgesi ile borcu olmadığını ispatlamak ister.

İLİŞKİSİZLİK BELGESİ NASIL ALINIR

İlişkisizlik belgesi Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonrasında alınır. Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonrasında dosyanız incelenerek borcunuzun olmadığı ispat edildikten sonra ilişkisizlik belgesi alınır. SGK müfettişi incelemesi sonrasında da ilişkisizlik belgesi alınabilmektedir. Mali müşavirler de ilişkisizlik belgesini incelemeler sonrasında verebilmektedir. Ancak bu seçenekler girilen ihalede sunulan şartlara göre doğru şekilde seçilmelidir. Firmanın girdiği ihale şartlarında bu konunun detayları belirtilir ve firma bunun sonucunda ilişkisizlik belgesini kurumlardan talep eder. İlişkisizlik belgesi talebi internet üzerinden de yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesinden ilişkisizlik belgesi başvurusu yapılabilir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN