Xiaomi ne demektir, nasıl okunur?

Xiaomi ne demektir, nasıl okunur?

Son yılların en gözde telefon markaları arasında yer alan Xiomi'nin okunuşu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Xiomi nasıl okunur? İşte cevabı...

2010 senesinde kurulan ve 2011 senesinde ilk akıllı telefonunu çıkaran Xiaomi, son yılların gözle telefon markalarından biri. Merkezi Çin'de bulunan marka, cep telofonunun dışında ev teknolojisi, kulaklık, tablet ve akıllı saat gibi ürünleri de satışa sunuyor.

XİAOMİ NASIL OKUNUYOR?

Xiaomi kelimesinde yer alan X harf s ile h harflerinin birleşiminden oluşuyor. X harfinin yerine s ile h harfleri geldiğinde Shiaomi kelimesi çıkmaktadır. Çıkan bu kelimenin Türkçe okunuşu ise "Şaomi"dir.

XİAOMİ KELİMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Şirketin CEO'su Lei Jun ilk günden beri kırmızı yıldız, kırmızı biber, kara pirinç gibi farklı isimler düşündükleri ancak yönetim kurumunun bunları kabul etmediğini belirtiyor. Ardından Çin'de pirinç anlamına gelen mi kelimesine yoğunlaştıklarını ve Xiaomi'ye karar verdiklerini söyledi.

 xiaomi okunuşu

XİAOMİ LOGOSUNUN ANLAMI NEDİR?

Markanın logosunda bulunan mi kelimesi dikkat çekiyor. Kimilerine göre bu kelime ters çevirildiğinde kalp kelimesine benzerken, kimilerine göre bir anlam ifade etmiyor. Yani logonun anlamı tamamen kişilere kalmış durumda.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN