Ahmet Taşgetiren: Adıyaman hariç diğer illerde her şey tıkır tıkır işledi mi?

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan 'Buradan Bakınca' programında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'da helallik istemesi hakkında konuşan Taşgetiren, "Adıyaman hariç diğer illerde her şey tıkır tıkır işledi mi?" yorumunda bulundu.

SERKAN CAN BOZKURT

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan Buradan Bakınca programında Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman halkından helallik istemesini ve iktidarın kendilerini eleştirenlere gösterdiği sert üslupla alakalı konuşan Ahmet Taşgetiren, "3 hafta geçtikten sonra helallik istedi. Bu süre boyunca 'devlet, hükümet, iktidar nerede' diye soranlara ağır bir biçim de ithamlarda bulunuldu. Onlardan da helallik alınacak mı?" dedi.

"GÖLCÜK DEPREMİ BİZE DERS OLMALIYDI"

1999'da gerçekleşen büyük Gölcük depreminden ders çıkarılmadığının vurgusunu yapan Mehmet Ocaktan, "Yurtiçinden ve yurtdışından birçok vatandaşımızın yardımseverliğini görmüş olduk. Ancak bu durum ülkeyi yönetmekle sorumlu olanların hatalarını ve beceriksizliğini örtmeye yetmiyor. Deprem ülkesi olduğumuzu hepimiz biliyoruz. 17 Ağustos 1999 depremi bize ders olmalıydı. Ülkeyi yönetenler buradan yola çıkarak depremin olma ihtimali yüksek olan yerlerde yapı stoklarını yenilemek ve yeni yerleşim yerleri açarak bir mesafe kat etmemiz gerekiyordu. Son büyük depremle şu görüldü ki biz bu işi beceremedik" diye yorumladı.

"CUMHURBAŞKANININ İFADELERİNİ YENİDEN TELAFFUZ ETMEYE UTANIYOR İNSAN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helallik' açıklaması hakkında konuşan Taşgetiren, "Sayın Cumhurbaşkanı aradan 3 hafta geçtikten sonra helallik istedi. Bu süre boyunca 'devlet, hükümet, iktidar nerede' diye soranlara ağır bir biçim de ithamlarda bulunuldu. Onlardan helallik alınacak mı? Sadece Adıyaman'dan helallik istedi. 10 tane il var. Adıyaman hariç diğer illerde her şey tıkır tıkır işledi mi? Problem her yerdeydi. Oraya zamanında yetişebildik mi? Deprem olduğunda alınacak tedbirlerin alınmadığı görüldü. Ana muhalefet partisi lideri, 'Kızılay insanlara çadır yetiştiremedi soğukta sabahlıyorlar' dedi. Cumhurbaşkanının ifadelerini yeniden telaffuz etmeye utanıyor insan" ifadelerini kullandı.

"AFETLERE HAZIRLIKLI OLAN DEVLET BÜYÜK DEVLETTİR"

Öte yandan Mehmet Ocaktan, "Büyük devlet dediğimiz şey kuralları olan devlettir. Maraş depremi gibi afetlere hazırlık olan devlet büyük devlettir. Askerinden AFAD'a, Kızılay'dan madencilere kadar herkesin çok daha sistemli ilerlemesi gerekiyor. Ama burada böyle bir sistem işlemedi. Biz büyük devlet olmayı ona buna ayar vermekle, 'nerede çadırlar' diyenleri susturmanın büyük devlet olmak olduğunu sanıyoruz" eleştirisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN