Mehmet Ocaktan: AK Parti'nin listelerine baktığınız zaman kaybetme endişesini görüyorsunuz

KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan gündemi değerlendirdi. Mehmet Ocaktan 9 Nisan tarihinde açıklanan milletvekili listelerine değinerek, "AK Parti'nin listelerine baktığınız zaman kaybetme endişesini görüyorsunuz" şeklinde yorum yaptı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edildi.

3 dönem kuralı uygulanan AK Parti'de 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 65'i değişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabinedeki bakanlar listede üst sıralarda yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendi istekleri doğrultusunda aday olmadı.

buradan-bakinca.png

'KAYBETME ENDİŞESİ GÖRÜYORUZ'

En genç aday 18 yaşındaki Nisa Alptekin, en yaşlı aday ise 73 yaşındaki Şamil Ayrım oldu. Hür Dava Partisi'nden (HÜDA PAR) 4 ve Demokratik Sol Parti'den de (DSP) 3 kişi AK Parti listesinde yer aldı. AK Parti'nin açıklamış olduğu milletvekilleri listesinde göze çarpan bir detay da adayların Bakan olmasıydı. Listedeki isimleri değerlendiren Mehmet Ocaktan, "Kaybetme endişesini görüyoruz AK Parti'nin açıklamış oldukları listelerde. Önemli isimler var çoğu bakan" ifadelerine yer verdi.

'HÜDAPAR'DAN ADAY ÇIKTI'

Seçime CHP listelerinden girecek DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, milletvekili adaylarının listesini, “14 Mayıs’ta tüm Türkiye kazanacak” notuyla sosyal medyadan paylaştı. DEVA Partisi, 20 şehirden aday gösterdi. Millet İttifakı'nın listelerini değerlendiren Ahmet Taşgetiren, DEVA Partisi'nin 25 adayına yönelik konuştu. Mehmet Ocaktan ise İttifak kavramına değindi ve aday sayılarının normal olduğunu belirtti. Ocaktan, "İlk bakışta CHP'de tepkiler vardı. Ancak ittifak kavramını anlamak gerekiyor. Cumhur İttifakı'nda HÜDAPAR, AK Parti listesinde aday gösterildi. Bunu konuşmak gerekiyor. Devletin bütün imkanlarına sahip bir ittifak böyle bir gereklilik duyuyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN