Ali Bayramoğlu: Kararsız kitlesi hala çok yüksek

Seçime 4 gün kala son anket sonuçlarını ve siyaset uzmanlarının saha araştırmalarını değerlendiren Ali Bayramoğlu, "Bir taraf direnci koruyor, diğer tarafsa değişimi talep ediyor. Ama ortada bir gri bölge var. Anketlere güvenecek olursak kararsız kitlesi hala yüksek" diyerek kararsız seçmenin seçimi belirleyecek unsur olduğunu dile getirdi.

Gazeteci Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan 'Sadece Gündem' programında seçim anketlerinin gerçekliği hakkında yorumlarda bulundu. İki türlü anket sonuçlarının karşımıza çıktığını belirten Berkan, "Anketlerde çıkan sonuçlarla, gazetecilerin sahadaki izlenimleri arasında çelişki var" dedi.

"BELKİ AK PARTİ'NİN ELİNDEKİ ANKETLER BAŞKA BİR ŞEY SÖYLÜYORDUR"

Birçok anket şirketinin birbirinden bağımsız farklı sonuçlar ortaya koyması ile gazeteci ve siyaset uzmanlarının saha izlenimleri arasında çelişki olduğunu dile getiren İsmet Berkan, "Bir anketlerin söylediği seçim var. Başa baş giden bir seçim hatta Cumhur İttifakı'nın parlamentoda önde gidiyor. Bir de bizim gazeteci olarak sahalarda gözlemlediğimiz bir izlenim var. Sahadakilere bakacak olursanız Millet İttifakı siliyor süpürüyor. AK Partili adaylar en iddialı oldukları şehirlerde bile kampanya yapamıyorlar. Rize hariç Karadeniz'de bile CHP fırtınası esiyor. Bunlar genel izlenimler. Fakat hangisi doğru bilmiyoruz.

Yalnız ortada çelişkili bir durum var. Geçmişte de buna benzer durumları gördük. Turgut Özal kendi kampanyasında 'ben olmasam bu ülke batar' söylemine döndü. Hatta TRT'deki son konuşmasında ağlamaklı bir şekilde 'beni feda etmezsiniz değil mi halkım' diye bir konuşma yaptı. Bu aynı örüntüyü bugün Tayyip Erdoğan'da görüyorum. O da çıktı 'patates-soğana liderinizi feda etmezsiniz' dedi. Buradan hareketle şunu söylüyorum. Belki AK Parti'nin elindeki anketler başka bir şey söylüyordur" diye yorumladı.

"KARARSIZLARIN YARISI İLK DEFA OY VERENLER"

Hem AK Parti'nin hem de CHP oy kitlesini değerlendiren ve aynı zamanda kararsız kitlenin çok fazla olduğunu ifade eden Ali Bayramoğlu, "Türkiye'nin ana tablosuna bakınca iki taraftan birinin silip süpüreceği bir iklimde olmadığımız kanaatindeyim. Tayyip Erdoğan'ın muhafazakar kesimin 3'te 2'sini tuttuğunu düşünüyorum. Benim için en önemli şeyin şu olduğunu düşünüyorum. Bir taraf o direnci koruyor, diğer tarafsa değişimi talep ediyor. Ama ortada bir gri bölge var. Anketlere güvenecek olursak kararsız kitlesi hala yüksek. Neticeleri dün gelen bir kamuoyu araştırmasında yüzde 10 bir kararsız seçmenden bahsediyor. Kararsızların yarısı başka partiye oy verenler. Diğer yarısı da ilk defa oy verecekler" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN