Kentsel dönüşüm binasında tek başınaydı: Su basan asansör bozulunca mahsur kaldı

Kentsel dönüşüm binasında tek başınaydı: Su basan asansör bozulunca mahsur kaldı

Kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan binada su saatini söken adam, vanayı kapatamayınca binayı su bastı. Merdivenlerden akan su yüzünden arızalanan asansörde sırılsıklam mahsur kalan adamı, 112 çağrısı üzerine adrese gelen itfaiye ekipleri kurtardı.

İstanbul'un Avcılar ilçesine bağlı Denizköşkler mahallesinde kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan 6 katlı bir sitede taşınma hazırlığı yapan A.D., evindeki su saatini sökmek isterken binayı su bastı ve elektrik aksamının arızalanması sonucu asansörde mahsur kaldı.

evi-su-basinca-kimi-aramaliyiz-2.jpg

SÖKÜLEN SU SAATİ BİNAYI GÖLE ÇEVİRDİ

Dört bloktan oluşan sitede kentsel dönüşüm süreci kapsamında tahliye işlemleri sürerken, 5. kattaki dairesinde bulunan su saatini İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) kurumuna teslim etmek isteyen A.D., vanayı kapattığını düşünerek söküm işlemine başladı.

Ancak vananın tam kapanmaması nedeniyle borudan yükselen sular kısa sürede merdiven boşluğuna aktı.

Suların oluk oluk aşağı dökülmesi üzerine durumu fark eden bina sakini, vanayı zemin kattan kapatmak amacıyla harekete geçti.

evi-su-basinca-kimi-aramaliyiz-6.jpg

SIZAN SULAR ELEKTRİK SİSTEMİNİ KİLİTLEDİ

Zemin kata ulaşmak için asansörü kullanan A.D., ikinci kata geldiği sırada yukarıdan sızan suların elektrik sistemine temas etmesiyle büyük bir tehlike yaşadı.

Arızalanan asansör kabininde kalan adam, kentsel dönüşüm nedeniyle binada kimsenin oturmaması yüzünden sesini kimseye duyuramadı.

Zayıf cep telefonu sinyaline rağmen 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine ulaşmayı başaran A.D., durumu yetkililere bildirdi.

evi-su-basinca-kimi-aramaliyiz-1.jpg

İTFAİYE SIRILSIKLAM HALDEKİ ADAMI KURTARDI

İhbar üzerine bölgeye Avcılar İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi.

Dört bloklu sitede inceleme yapan ekipler, merdivenlerinden su akan binayı kısa sürede tespit etti.

Elektrik sistemi devre dışı kalan asansörün kapısını özel yöntemlerle açan itfaiye erleri, kabin içinde sırılsıklam olan A.D.'yi kurtardı.

Yaşadığı olayı anlatan adam, "Büyük ihtimalle akan su asansörün sigortasını attırdı ve mahsur kaldım" ifadelerini kullandı.

evi-su-basinca-kimi-aramaliyiz-4.jpg

evi-su-basinca-kimi-aramaliyiz-3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN