Bi'Karar Ver'de gündem değerlendirildi

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur gündemin öne çıkan başlıklarını KARAR TV'de değerlendirdi.

➣Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. 18 kişilik kabineyi neredeyse sıfırdan kurarak yeni isimlere yer veren Erdoğan, mevcut bakanlardan sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'la yola devam etme kararı aldı.

➣Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün bakanlıkta düzenlenen törenle görevini Nureddin Nebati’den devraldı. Şimşek yaptığı ilk açıklamada, “Ağır bir görev verildiğini biliyorum. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır” dedi.

➣TÜİK tarafından mayıs ayı enflasyon verilerini açıklandı. Seçimin ardından açıklanan ilk rakamlara göre; mayıs ayı enflasyonu yüzde 39,59 oldu.

➣ENAG'ın hesaplamalarına göre, doğal gaz fiyatının mayıs ayında değişmediği durumda aylık tüketici enflasyonu yüzde 7,35, yıllık enflasyon ise yüzde 109,01 olarak gerçekleşti. Doğal gaz fiyatının mayıs ayında 0 lira olduğu varsayımında ise enflasyon aylık bazda yüzde 5,68, yıllık ise yüzde 105,45 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN