Birol Aydemir: Sandıklara sahip çıkmadan seçimleri almak mümkün değil

Türkiye 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken Birol Aydemir sandık güvenliğine dikkat çekti. Türkiye'deki seçimlerde şüphe olduğunu söyleyen Aydemir, "2017 ve 2018'deki seçimlerde sandıkların yaklaşık yüzde 15'i şüpheli. Şu anda da yüzde 17-18 sandık şüpheli çıkıyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir, KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Orta Dalga' programının konuğu oldu. Seçimde yaşanan usulsüzlüklere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydemir, muhalif seçmene sandıkları koruma çağrısında bulundu.

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLERDE ŞÜPHE VAR"

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarını yanıtlayan Birol Aydemir, "Avusturya'da bir akademisyen grubu 'Türkiye'deki seçimlerde hile var mı, yok mu?' konulu bir çalışma yapmışlar. 2017 referandumu, 2018 genel seçimlerini inceledik ve aşağı yukarı onların ve bizim sonuçlarımız aynı. Özetle Türkiye'deki seçimlerde şüphe var. 2017 ve 2018'deki seçimlerde sandıkların yaklaşık yüzde 15'i şüpheli. Şu anda da yüzde 17-18 sandık şüpheli çıkıyor" şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzeri özellikle kırsal kesimlerdeki sandıkların birçoğunda seçmen sayısından fazla oy çıktığını söyleyen Aydemir, "Sandıkta kullanılan oy sayısı seçmen sayısından çok fazla, bazen iki katı. Böyle sandıklar var! 2023 Türkiye'sinde oldu bunlar. Örnek verecek olursak, Siirt Pervani'de kullanılan fazla oy sayısı 189. Yine Gaziantep Nurdağı'nda 125 fazla oy var. Katılım oranının neredeyse yüzde 100 olduğu, geçersiz oyun ise 0'a yakın olduğu ve AK Parti ile Erdoğan'ın çok yüksek oy aldığı sandıklar yaklaşık 22 bin. 6 milyon oy var ve şüpheli olan 850 bin oy yüzde 3'e denk geliyor. Bu sayı seçim değiştirir" dedi.

"SANDIĞA SAHİP ÇIKSINLAR"

Muhalif seçmen için sandıkları koruma çağrısında bulunan İYİ Partili Birol Aydemir, "Muhalefet partilerinin ve muhalif seçmenin tamamı uyansın artık! Uyansınlar ve sandığa sahip çıksınlar. Sandıklara sahip çıkmadan seçimleri almak asla mümkün değildir" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN