İsmet Berkan: Bu cinayetin gizlenemez bir siyasi boyutu var

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan 'Sadece Gündem' programında Sinan Ateş cinayetini ve partilerin anketlerdeki oy durumlarını değerlendirdi. Berkan, Sinan Ateş cinayetinin MHP'ye oy kaybettireceğini ifade etti.

SERKAN CAN BOZKURT

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan 'Sadece Gündem' programında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

"MHP YÖNETİMİNE KARŞI CİDDİ BİR TEPKİ VAR"

Sinan Ateş cinayeti nedeniyle MHP'nin oy kaybedeceğini belirten Berkan, "Bu cinayetin bir siyasi boyutu var. Her şey aynı siyasi partinin içerisinde gerçekleşiyor. Öldürülen, öldürmekle suçlanan, öldüreni kaçırmakla suçlanan ve öldüreni para vermekle suçlananların hepsi birbirini tanıyan insanlar. Aynı siyasi hareketin parçaları bunlar. Dolayısıyla bu cinayet şahsi husumet davasından ya da alacak-verecek davasından ziyade siyasi nedenlerle işlenmiş gibi duruyor. Bu cinayetin gizlenemez bir siyasi boyutu var. Gizlenmeye kalkışıldıkça da bu siyasi boyutun daha büyük olduğuna dair de bir izlenim giderek yerleşiyor. Ülkücü hareket tam ortasından olmasa da çatlamış gibi görünüyor. MHP yönetimine karşı ciddi bir tepki var. Tabii ki bu seçimin sonuçlarına da etkili olacaktır" yorumunda bulundu.

"BU TABLO İKTİDARA GÜÇ KAYBETTİRECEK"

Ali Bayramoğlu geçmişte yaşanan siyasi cinayetlerden örnekler vererek gelecek için de tedirgin olunması gerektiğini belirtti. Bayramoğlu, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili ise, "İktidara bağımlı hale gelen ve iktidar koridorlarında güç devşirerek varlığını sürdürmeye çalışan bir siyasi parti de var. Bunları dikkate aldığımızda şiddet meselesi işin merkezinde. Önümüzdeki seçimleri iktidar kazanırsa ve bu işin üstüne gidilmezse bu bahsettiğimiz tablo çok daha ciddileşir. Ortada bir cinayet var ve AK Parti ortaklar arasında bir sıkıntıya düştü. Bu tablo hem AK Parti'ye hem de MHP'ye güç kaybettirecektir" dedi.

Öte yandan Bayramoğlu Altılı Masa'nın anketlerde görünen oy oranları ile ilgili, "Muhalefetteki temel eksiklik belirsizlik. Sadece aday konusunda belirsizlik değil. Kılıçdaroğlu faktörü de var. Bazı arkadaşlarla konuşuyorum. Anketlere bakarak şunu söylüyorlar. 'Kılıçdaroğlu değil de başka biri olsa daha mı iyi olur' diye. Tabii sahaya çıkınca her şey değişir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN