Erdoğan'a 'DEM Parti siyasi irade olduğunu Türkiye'ye ispatlamalı' yanıtı: İspat arıyorsa nevruz meydanlarına baksın

DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, KARAR TV ekranlarında, seçime 4 gün kala Erdoğan'ın DEM Parti'ye yönelik söylediği sert sözleri değerlendirdi. Beştaş, 'DEM Parti siyasi irade olduğunu Türkiye'ye ispatlamalı' mesajını verdi. İBB adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Beştaş, DEM Parti'nin parti meclisi ve merkez yürütme kurulu kararıyla aday olduğunu ifade etti.

Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ın sunumuyla KARAR TV'de yayımlanan programa bugün DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş konuk oldu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Iğdır'da yaptığı açıklamayı hatırlayan Beştaş kritik açıklamlar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Parti'ye yönelik sert eleştirilerine karşı Beştaş, "DEM Parti siyasi irade olduğunu Türkiye'ye ispatlamalı" vurgusunu yaptı.

Öte yandan Tuncer Bakırhan geçtiğimiz günlerde Iğdır'da Erdoğan'a karşı şu ifadeleri kullanmıştı; "Biz tabi ki buradayız ve kendimizi bir şey ispatlamak zorunda hissetmiyoruz. Erdoğan illa ki ispat arıyorsa Nevruz meydanlarına baksın. Orada milyonların talebi, inancı, direnci ve duruşu var. Daha nasıl bir şey istiyor, biz tabi ki kendi irademizle buradayız"

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi İstanbul İl Örgütü'nün, ‘Faşizmin inşasına karşı 31 Mart’ta AKP-MHP blokuna kaybettirelim’ başlığıyla paylaştığı, İstanbul’da 31 Mart yerel seçimlerine dair tutum belgesi Meral Danış Beştaş tarafından eleştirildi.

Beştaş, KARAR TV ekranlarında, seçime 4 gün kala yaptığı açıklamada, SYKP'nin açıklamalarına üzüldüğünü ve bunları olumsuz değerlendirdiğini belirtti.

Kendisinin aday olmasının kişisel bir inisiyatif olmadığını vurgulayan Beştaş, DEM Parti'nin adayları olarak parti meclisi ve merkez yürütme kurulu kararıyla aday olduklarını ifade etti.

DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş KARAR TV ekranlarında şu ifadeyi kullandı:

"SYKP'nin kurumsal açıklamasını Tülay Hatimoğulları'nın açıklamasıyla eşitlememek gerektiğini düşünüyorum. Hatimoğulları, DEM Parti'nin Eş Genel Başkanı olarak partiyi temsil ediyor ve açıklamalarını onun perspektifinden değerlendirmeliyiz."

yeni-proje-1-003.jpg
Meral Danış Beştaş KARAR TV'de

CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Beştaş, SYKP'nin kurumsal açıklamasını Tülay Hatimoğulları'nın açıklamasıyla eşitlememek gerektiğini söyledi. Tülay Hatimoğulları'nın DEM Parti'nin Eş Genel Başkanı olduğunu ve partiyi temsil ettiğini belirten Beştaş, bu nedenle Hatimoğulları'nın açıklamalarını SYKP'nin açıklamalarıyla aynı kefeye koymadığını dile getirdi.

SYKP'nin konuya ilişkin paylaştığı yazı şöyle;

Ayrıca Beştaş, Türkiye'nin siyasi denkleminin sıkıştırıcı olduğunu ve partilerin bu denklem içinde iki kutup arasına sıkıştırıldığını söyledi.