Donanmanın gururu TCG Anadolu görevine başlamak için son düzlükte

T. C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk donanmasının gururu olan TCG Anadolu'nun Deniz Kabul Testlerine başladığını belirtti. Doğrulama ve sertifikasyon işlemlerinden sonra geminin envantere katılacağı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak olan TCG Anadolu'nun görevine başlaması ve donanmanın envanterine girmesi için son düzlükte olduğu belirtildi.

T. C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda geminin envantere girmesi için son testlerde olduğunu duyurdu.

TCG ANADOLU UÇAK GEMİSİ DEĞİLDİR

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu, LHD (Amfibi Hücum Gemisi) sınıfı bir gemidir ve VTOL özelliği (dikey iniş kalkış) barındıran savaş uçaklarını kaldırma kabiliyetine sahiptir. Bu özelliklerine rağmen TCG Anadolu bir uçak gemisi değildir, amacı ve görevi bir uçak gemisinden daha farklıdır. Aynı zamanda bu geminin SİHA'ları da aktif bir şekilde kullanabilmesi bekleniyor.

232 metre uzunluğundaki gemi 21 knot hız yapabilirken 27 bin ton ağırlığındadır. Üzerinde birçok yeni teknoloji silah da barındıran bu gemi bünyesinde taşıyabildiği askeri ünitelerle de Türk donanmasının zirve noktasıdır.

Öte yandan, TCG Anadolu envantere girdiğinde Türk Donanması'nın Sancak Gemisi olacaktır.

İlgili Haberler