Dünyanın En Güçlü Savaş Gemisi Türkiye'de

Dünyanın En Güçlü Savaş Gemisi Türkiye'de

Amerikan Donanmasına ait olan Arleigh Burke sınıfı USS Bainbridge (DDG-96), USS Harry S. Truman (CVN-75) Uçak Gemisi Saldırı Grubunda (HSTCSG) yer alan ve Amerikan Deniz Kuvvetlerinin Avrupa bölgesinde operasyon gerçekleştiren güdümlü füze destroyeridir. Avrupa'daki müttefikleri ile gerçekleştirdiği eğitimlerin ardından USS Bainbridge, Aksaz Deniz Komutanlığına gelerek liman ziyaretinde bulundu.

Amerika'nın denizdeki gücü olan Uçak gemilerinden sonra gelen en tehlikeli savaş ünitelerinden olan Arleigh Burke sınıfı füze destroyerlerinden olan USS Bainbridge, Fransız ve İtalyan donanmalarıyla gerçekleştirmiş olduğu ortak eğitimlerin ardından 18 Temmuz tarihinde Türkiye'de Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı olan Aksaz limanına ziyarette bulundu.

Türk Deniz Kuvvetlerine ait olan ve Ege sahillerinin Güney Doğusunda yer alan bu deniz üssü aynı zamanda yabancı donanmalara lojistik destek sağlayan modern bir liman olma özelliğini de taşımaktadır.

a3.jpg

"AKSAZ'I ZİYARET ETMEYİ İPLE ÇEKİYORUZ"

Limana gelen USS Bainbridge DDG-96'nın kaptanı James Hagerty yaptığı açıklamalarda, "ABD Donanması bölgede barışı, refahı ve istikrarı korumak adına NATO müttefiklerinin de ortaklığıyla rutin olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Mürettebatımızın tamamı değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye gerçekleştirilecek olan ziyareti iple çekiyor. Türk Deniz Üssü Aksaz'ı ziyaret etmeyi ve Türk meslektaşlarımızla etkileşime geçmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." yorumlarında bulundu.

a2-001.jpg

"TÜRKİYE İLE DENİZDEKİ İTTİFAKIMIZ HİÇ OLMADIĞI KADAR İYİ"

İkinci Kaptan Desmond Walker ise mürettebatının heyecanı ve NATO ile Türkiye arasındaki ilişkiden bahsederek, "USS Bainbridge'in NATO müttefiki olan Türkiye'nin Aksaz limanına yaptığı bu ziyaret mürettebatımız, bazıları için bir ilk olmak üzere farklı kültürleri deneyimleme şansı tanıyacak. Aynı zamanda gerçekleştirilen bu ziyaret ittifakımızın her zamankinden daha güçlü olduğunun da başka bir sinyalini vermektedir." ifadelerinde yer verdi.

sg.jpg
"Harry S. Truman Carrier Strike Group ve bünyesindeki birkaç gemi."

USS Bainbridge ve mürettebatı Türkiye'ye ziyaretlerini iple çekerken bu gemi birlik komutanı Gavin Duff yönetimindeki Nimitz sınıfı USS Harry S. Truman'ın (CVN-75) yer aldığı 'Harry S. Truman Carrier Strike Group' (HSTCSG) bünyesindedir. Bu grupta ise USS Bainbridge, Arleigh Burke sınıfı başka füze destroyerleri olan USS Cole (DDG-67), USS Gonzalez (DDG-66), USS Gravely (DDG 107),USS Jason Dunham (DDG 109) ve USS San Jacinto (CG 56) kruvazörüyle birlikte görevini icra etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN