Elif Çakır: Narlıca'da kimsesizler mezarlığı yapıldı sadece numaralar var

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerdeki can kayıplarına ağlıyor. Yapılan son açıklamaya göre depremde can kaybı sayısı 50 bine dayandı. KARAR TV'de konuşan Elif Çakır ve Yıldıray Oğur ise depremden geriye kalanlara dikkat çekti. Acı tablodan bahseden gazeteciler Hatay'ın Narlıca bölgesindeki kimsesizler mezarlığı hakkında konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Malatya, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Hatay, Diyarbarkır ve Şanlıurfa... gibi çevredeki illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem, toplam 11 kentte büyük bir yıkıma neden oldu. Artçı depremlerden biri ise bugün Kahramanmaraş'ta meydana geldi. Depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'a giden Elif Çakır, Narlıca'da bulunan kimsesizler mezarlığını görüntüledi.

elifckr.png

'AİLE SURİYE'DE SAVAŞTAN KAÇMIŞ'

Deprem bölgesine gittiğini ifade eden Çakır, "Depremin 37. gününde kimsesizler mezarlığında konuştuğum bir aile, Suriye'de savaştan kaçmış. Konuştuğum kişi depremde eşini ve 4 çocuğunu kaybetmiş. 8 yaşında da bir oğlu kayıp. Çok korkunç, hala enkaz altında cesetler var..." ifadelerini kullandı.

'800 KİŞİNİN DNA'SI EŞLEŞMİŞ'

Öte yandan kimsesizler mezarlığında 4 binden fazla kişinin olduğuna değinen Çakır, "Narlıca'da geçici bir kimsesizler mezarlığı yapılmış ve sadece numaralar var. 4 bin 500 kişiden sadece 800 kişinin DNA'sı eşleşmiş. Tespit edilenlerin yakınları cenazelerini alıp götürmüş." şeklinde konuştu.

'SEÇİM AFİŞİ GİBİ BİR GAZETE YAPMIŞLAR'

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında gazete başlıklarına da dikkat çekildi. Yeni Şafak gazetesinin bugün attığı manşeti değerlendiren Yıldıray Oğur, "Yeni Şafak gazetesinin manşetinde bir haber yok. Seçim afişi gibi bir gazete yapmışlar! Seçimlere 55 gün var ve 55 gün önceden propagandaya başladılar." ifadelerine yer verdi.

'METİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylememiş olduğu bir sözün paylaşılması, haber başlıklarında, gazetelerin sürmanşetinde haberin verilmesi ise tartışma yarattı. 'Dünya'da söz sahibi olan ülkeler arasına giriyoruz' sözünü değerlendiren Elif Çakır, "İktidara yakın gazeteler manşetlerinde Erdoğan'ın kullanmadığı bir cümleyi Erdoğan'a söyletmişler. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sitesindeki konuşma metnine bakıldığında, metinde böyle bir şey yok." ifadesine yer verdi.

'6 AYDIR GÖRÜŞME TRAFİĞİ VARMIŞ'

Cumhur İttifakı ile görüşmeleriyle siyasette gündeme gelen Yeniden Refah Partisi'ne yönelik konuşan gazeteci Elif Çakır, "Yeniden Refah Partisi ile Erdoğan arasında 6 aydır bir görüşme trafiği varmış. Bunu söyleyen, Yeniden Refah Partisi'nde bu ittifaka karşı olan genel başkan yardımcılarından. '5 bin kişi üyelikten ayrıldı, kimse Cumhur İttifakı'na girmemizi istemiyor' dedi." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN