Taha Akyol: Enflasyonun nasıl düşürüleceği sorusuna cevap yok

KARAR TV'de konuşan Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, AK Parti'nin tartışma yaratan seçim beyannamesini eleştirdi. Karar yazarı Taha Akyol, "Sayın Erdoğan'ın açıkladığı beyannamede enflasyonu indireceğiz diyorlar. Ancak 'nasıl indireceğiz?' sorusuna cevap yok." şeklinde konuştu. Karaalioğlu ise AK Parti'nin yayınladığı seçim beyannamesinin heyecan verici olmadığına değindi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

AKP'nin seçim beyannamesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üniversite öğrencilerine vergi muafiyetinden, ev hanımlarına emeklilik desteğine ve kamuda mülakatın kaldırılmasına kadar pek çok başlık yer aldı. Erdoğan'ın vaatleri arasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Aile destek sigortası" da yer aldı.

ktv.png

'İHALE YASASINA 'GÜNCELLEYECEĞİZ' DEDİ'

Karar yazarı Taha Akyol, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan mülakat tartışmasına değindi. Enflasyonun nasıl indirileceği konusunun ise cevapsız kaldığını belirten Akyol, "Enflasyonu indireceğiz diyorlar ama 'nasıl indireceğiz?' diye bir konu yok. Erdoğan'ın açıkladığı tartışmalı seçim beyannamesinde 'nasıl?' sorusuna cevap yok. Tepki çeken bir konu ise mülakat tartışması. Yolsuzlukların kaynağı olan ve Türkiye'nin gri listeye girmesine neden olan ihale yasasını 'güncelleyeceğiz' dedi." şeklinde konuştu.

'AK PARTİ'DE KADRO YOK'

Öte yandan KARAR TV'nin Ortak Akıl programında konuşan Mustafa Karaalioğlu ise seçim beyannamesinin heyecan verici olmadığını dile getirdi. Karaalioğlu, "Genel olarak seçim beyannamesi heyecan verici değil. Vizyoner ve yenilikçi değil. Bu hissediliyor zaten. Erdoğan'ın eski dönemiyle hesaplaştığı, yaptığı hatalarla yüzleştiği bir beyanname olduğu görülüyor. Türkiye'nin kayıp yıllarından ziyade, 2023 hedeflerine ulaşamadılar. Dolayısıyla Türkiye umudunu kaybetmiş. AK Parti'de kadro yok." ifadelerine yer verdi.

'AK PARTİLİ ZÜMRE...'

'Kılıçdaroğlu toparlayıcı bir lider' ifadesini kullanan Karar yazarı Taha Akyol AK Partili zümreden bahsetti. Akyol, "AK Parti iktidara geldiğinde kamu görevlilerinin, maaş alanların sayısı 2 milyon küsürdü. Şimdi 5 milyon küsür. Devletten maaş alan ama kamu hizmeti anlamında bir katkısı bulunmayan maaşlı bir AK Partili zümre teşekkül etti." ifadelerine yer verdi.

Muharrem İnce'nin seçimlerde ne kadar etkili olacağı konusunu tartışan Karar yazarları seçime ilişkin belirsizlik olduğunu belirtti. Mustafa Karaalioğlu, "Muharrem İnce'nin yüzde 5 üzerinde oy alırsa seçimin ikinci tura kalabilmesi söz konusu olabilir." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN