Fehmi Koru: Erdoğan'ın adaylığını onaylayacaklarını düşünmüyorum

Cumhurbaşkanı adaylarının, aday olabilmeleri için yüz bin imza alması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının onaylanması için ise YSK kararı bekleniyor. Gazeteci Fehmi Koru, KARAR TV ekranlarında Erdoğan'ın aday olabilmesine yönelik konuştu. Koru, "YSK'nın üyeleri kıdemli hakimlerdir, geçmişlerini harcayacak davranışta bulunmazlar. Eğer adaylığı onaylarlarsa bu konu tartışılır. Erdoğan'ın adaylığını onaylayacaklarını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

KARAR TV'de canlı olarak yayımlanan 'Orta Dalga' programında gazeteci Fehmi Koru, Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. Vatandaşlar seçim sandığına giderken cumhurbaşkanı adayları için ise 100 bin imza süreci devam ediyor. Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı tartışılırken, bir taraftan ise ittifakların oy oranları gündeme geldi.

Fehmi Koru, Cumhur İttifakı'nın, oylarının düştüğüne parmak bastı. Gazeteci Fehmi Koru, "Şu anda iktidar cephesi güçlü taraf olarak görünmüyor. Sandıktan daha önceki seçimlerde olduğu gibi birinci parti olarak AK Parti'nin çıkması kuşkulu" ifadelerine yer verdi.

fehmi-koru.png

'KILIÇDAROĞLU HELALLEŞEREK OYLARINA..."

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun medyadaki yansımaları gündeme geldi. Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme adımına yönelik konuştu. Koru, "Kılıçdaroğlu için esas sorunun kendisine yakın medyadan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Yazılarını, tartışma programlarını gördüğümde, Kılıçdaroğlu'nun helalleşerek oylarına talip olduğu geniş kitleleri rencide edecek görüşleri ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.

FATİH ERBAKAN'IN CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILMAMASI

Fatih Erbakan, seçimlere tek başına girme kararını geçtiğimiz günlerde aldı. Fehmi Koru, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmama kararını değerlendirdi. Koru, "Basit bir anlaşmazlık öne sürülerek ittifaktan uzak durmayı, stratejik olarak kendileri için daha değerli gördüler" ifadelerine yer verdi.

'6 MİLYON OYUN BELİRLEYİCİ OLACAĞI SEÇİM'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçime Yeşil Sol Parti ile gireceklerini açıkladı. Sancar, "Biz 100'ün üstünde milletvekili çıkarmayı hedef koyduk" ifadelerini kullandı. HDP'nin oylarından bahseden Koru, "HDP, 6 milyondan fazla oyu olan bir siyasi parti. 6 milyon oyun belirleyici olabileceği bir seçime gidiliyor dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi de yanında görmek isteyeceği bir ortamdayız" dedi.

'İNCE'NİN ALABİLECEĞİ OYLAR SINIRLI'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylığı hususunda konuşan gazeteci Fehmi Koru oy yüzdesine dikkat çekti. Koru, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu herkes küçümsemişti ama 2018 seçiminde İnce'nin aldığı oydan fazla almıştı. Eski partisinin içinde bile Muharrem İnce'nin alabileceği oylar sınırlı. Şimdi daha küçük bir partinin adayı olarak yüzde 25-30 oy beklentisinde olması makul görünmüyor" şeklinde konuştu.

Fehmi Koru, Muharrem İnce'nin adaylığını değerlendirdi. Koru, imza sürecine değinerek şu cümleleri söyledi: "Muharrem İnce'nin 100 bin imzayı bulabileceği belli. Netice itibarıyla arkasında kendi kurduğu, başkanı olduğu bir parti var. Örgütlerinde resmi görevli olanlar bile imza verseler 100 bin imzanın toplanması gerekir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN