Gelecek Partili Selim Temurci: Liderler seçimi kaybetmeyi göze alamaz

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci oldu. Gündemin sıcak başlıklarını değerlendiren Temurci, Erdoğan'ın Akşener'e yaptığı 'Masadan ayrıl' çağrısıyla ilgili olarak “Bunun devamının geleceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

UBADE EVLİ

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemi Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci ile Bi' Karar Ver programında değerlendirdi.

'LİDERLER SEÇİMİ KAYBETMEYİ GÖZE ALAMAZ'

Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına değinen Temurci, geçen 10 ayda Altılı Masanın liderleri arasında bir hukuk oluştuğunu belirterek “Bu hukuktaki liderlerin Türkiye'de seçimi kazanamama riskini kabul edebileceklerini düşünmüyorum. Böyle bir şey göze alınamaz.” ifadelerini kullandı. Temurci, “Kılıçdaroğlu'nun adaylığında böyle bir risk mi var?” sorusuna ise “Ben öyle bir risk olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben sokağın diline siyasetin bir şekilde sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

'ALTILI MASA BİRBİRİNE BAĞLI VE BAĞIMLI'


Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın Akşener'e yaptığı “O masadan ayrıl.” çağrısını değerlendiren Temurci, “Tayyip Bey, Altılı Masa ile yatıyor Altılı Masa ile kalkıyor. Çünkü hiç tahayyül edemediği bir tablo ile karşı karşıya. O hiç Türkiye'de her kesimi temsil edebilecek bir masa oluşur, bir araya gelir ve daha iktidara gelmeden gelince nasıl yönetirizin çalışmasın yapar, bunu düşenemedi. Tayyip Bey'in şu anki en büyük kozu 'Altılı Masadan ne koparabilirim?' düşüncesidir.” ifadelerini kullandı. Akşener'e daha önce de benzer tekliflerin yapıldığını hatırlatan Temurci, “Altılı Masanın Tayyip Bey'in düşündüğünden daha fazla birbirine bağlı ve bağımlı olduğunu düşünüyorum. Bu davetin Tayyip Bey'in seçim stratejisi olduğunu ve bunun devamının geleceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

'AK PARTİ MHP'LİLEŞTİ'

Cumhur İttifakının süreç içerisinde AK Parti'ye olan etkilerine değinen Temurci, AK Parti politikalarının MHP'lileştiğini iddia etti. Temurci, “Bahçeli'nin bazen onay makamı bazen de AK Parti'nin vasisi gibi hareket eden bir makamda bulunduğunu düşünüyorum. Seçime kadar paslaşacaklar ama ben burada etkin olan tarafın Bahçeli olduğunu düşünüyorum. Devlet Bahçeli siyaseten daha belirleyici bir konumda. Çünkü AK Parti politikalarının MHP'lileştiğini geçen 4 yılda biz gördük.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN