Hatem Ete: Muhalefetin adayının kim olduğu seçimi doğrudan etkiler

Hatem Ete: Muhalefetin adayının kim olduğu seçimi doğrudan etkiler

Seçimlere doğru merak edilen en önemli konu başlıklarından biri muhalefetin adayının kim olacağı yönünde. KARAR TV’de Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu’nun beraber sunduğu Ortak Akıl programında yaklaşan seçimlerle ilgili son araştırmalar masaya yatırıldı. Program konuğu Ankara Enstitüsü Başkanı Hatem Ete, "muhalefetin adayının kim olduğu seçimi doğrudan etkiler" dedi.

UBADE EVLİ

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu konukları Ankara Enstitüsü Başkanı Hatem Ete ile gündemi Ortak Akıl'da değerlendirdi.


Kararsız seçmenler hakkında yorum yapan Hatem Ete, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ihtimalinin kararsızları Erdoğan'a yönelttiğini belirtti. Son araştırmaları paylaşan Ete, “AK Parti kendi kararsız gruplarının yarısını geri aldı" ifadelerini kullandı.

Kararsızlar dağıtıldığında ise Erdoğan’ın en fazla yüzde 45 oy alacağını söyleyen Ete, seçmenin seçimlerin sonuçlarıyla ilgili kanaatlerini inceleyen anketleri de yorumladı. Hatem Ete, "Seçmenin kanaati Erdoğan'ın kazanamayacağı yönünde" dedi.

'MUHALEFETİN KAZANMA ENERJİSİ, İKTİDARINKİNDEN YÜKSEK!'


Programın devamında seçimin ikinci tura kalması durumunda nelerin yaşanabileceğiyle ilgili ise Ete, "Parlamento dinamikleri etkileyebilir. Taraflardan biri parlamentoda galibiyet sağlarsa, parlamentoda kimin sözünün geçeceğine yönelik bir durum oluşursa bu ikinci turda seçmenin o kesimin adayına yönelik seçimini etkiler." dedi. Altılı masanın kazanma enerjisinden bahseden Hatem Ete, "Muhalefetin kazanma enerjisi, iktidarınkinden çok daha yüksek!" dedi.

Hatem Ete, geçtiğimiz seçimlerde sandığa gitmeyen adaylarla ilgili bir soruya ise "Muhalefet, muhafazakar seçmene hitap eden bir aday bulabilirse seçimlere katılım oranının yüksek olacağını öngörüyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN