İmamdan insanlık dersi! Engelli çocuğu en ön safa aldı ve...

Bursa'da namaz için camiye gelen babasını en arka safta bekleyen engelli çocuk, cami imamı tarafından fark edilince ön safa aldırıldı. Daha sonrasında ise, cemaat namaz kıldığı esnada engelli çocuğun ön safta sevinçle beklediği kameralara yansıdı. O anlar ise böyle kaydedildi.

Bursa'da babası namaz kılarken onu en arka safta bekleyen engelli çocuk, cami imamı tarafından ön safa alınınca sevinçten havalara uçtu.

Edinilen bilgilere göre Osmangazi ilçesinde bulunan Kanberler Camii’ne namaz kılmak için gelen bir kişi, engelli oğlunu caminin en arka safa oturttu. Bu durumu gören cami imamı Osman Civelek ise babaya, engelli oğlunu en ön safa getirmesini istedi.

ENGELLİ ÇOCUĞU FARK EDİNCE ÖN SAFA GETİRİLMESİNİ İSTEDİ

Babanın çocuğunun engelli olduğunu ve rahatsızlık verebileceğini söylemesi üzerine ise imam Civelek, cemaatin engelli bir çocuktan rahatsız olmayacağını ve çocuğu dışlamadan yanında namaz kılabileceklerini söyledi. Bunun üzerine baba oğlunu oturttuğu arka taraftan alarak, cemaatin namaz kıldığı ön safa oturttu.

Namazın bitiminin ardından ise imam Civelek ve cemaat üyeleri, engelli çocuk ve babasıyla sohbet etti. O anları anlatan Civelek konu hakkında, "Akşam namazı için bekliyorduk. Ezan okundu ve safa geçmek için hareketlendik. Bir ağabeyimizin engelli çocuğunu gördük. Çocuğu arka safa oturttu ve kendisi öne geldi. Ben de arkamı döndüğüm sırada çocuğun arkada boynunun bükük olduğunu gördüm."

"RAHATSIZ OLACAK BİR DURUM YOK"

"Çocuk yüz ifadesinde biraz hüzünlüydü. Babasının da çocuğa el salladığını görünce dayanamadım. Babasına dedim ki, 'Çocuğu ön safa getirir misin?' Bana, 'Çocuğum engelli ama hocam' dedi. Ben de 'Rahatsız olacak bir durum yok. İstersen benim yanıma gel, benimle birlikte dursun' dedim. Sağ olsun babası bizi kırmadı ve çocuğu ön safa getirdi. Namaza durduğumuzda çocuğumuzdan alkış sesleri duymaya başladık. Namazımızı kıldık. Namazın ardından çocuğumuzla ilgilendik."

"KAMERA KAYITLARINDA ÇOCUĞUN ÇOK SEVİNDİĞİNİ GÖRDÜK"

"Sohbet ettiğimiz babasına, 'Bu camide tek günahsızın bu çocuk olduğunu, aramıza gelmesini ve belki bu çocuğun sayesinde bu namazımızın kabul olacağını' söyledim. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerine bakınca, çocuğun sevindiğini, alkış yaptığını, mutlu olduğunu gördük. Biz de çok sevindik. Engelli kardeşlerimizin dışlanmaması gerekiyor. Bu yönden biz örnek olabilmesi için cemaatten genç bir kardeşimiz videoyu sosyal medyaya yükledi."

"ENGELLİ OLMALARI BİZDEN AYRI KALMALARINI GEREKTİRMİYOR"

"Çocuğumuz ve ailesine çok dua edildi. Çok mutlu olduk. Cemaatimiz çocuğun ön safa gelmesine sevindi. Camide kim ne olursa olsun, herkes yan yanadır. Engelli olmaları bizden ayrı kalmalarını gerektirmiyor. Bizim yanımızda olmaları gerekiyor. Bizim hayatın şartlarını onlara göre ayarlamamız gerekiyor." yorumlarında bulundu.

Öte yandan, o anlar ise caminin güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir