Kartal İmam Hatip Lisesi mezunları: Demokrasiye katılım göstermek istedik

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısına açık mektup yazarak cevap veren Kartal Anadolu İmam Hatip mezunu öğrencileri canlı yayında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Mektubu yazana gençlerden biri olan Mustafa Erdem Yavuz, "Demokrasi ve devlet idaresine katılım göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

SERKAN CAN BOZKURT

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısı üzerine, Kartal Anadolu İmam Hatip mezunu öğrencileri, CHP liderine açık mektupla kendilerini destekleyeceklerini belirtmişti. Metni hazırlayanlar arasında bulunan ve İmam Hatip Lisesi'nin mezunlarından Mehmet Oğuzhan Kaya, Yusuf Manav ile Mustafa Erdem Yavuz KARAR TV'ye konuk olarak mektubun yazılış amacını anlattılar.

"HELALLEŞME ÇAĞRISINA KATILIM GÖSTERMEK İSTEDİK"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına kulak verenlerden birisi olan Mustafa Erdem Yavuz, "Kartal İmam Hatip Mezunu kimliğimizle ve demokrasinin vermiş olduğu tanımla Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına yönelik, demokrasi ve devlet idaresine katılım göstermek istedik" ifadesini kullandı.

Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından bir diğeri olan Yusuf Manav, "Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olarak iki farklı tepki vermeye mecburuz. Ya lanse edildiği gibi iktidarın organik bir parçası gibi olmayı kabulleneceğiz ya da 'Biz sizin bildiğiniz Kartallılardan değiliz' demeye mecbur kalacağız. Biz bunun dışına çıkmaya çalıştık" dedi.

"BİR BORÇ VARSA ÖDENMİŞTİR"

Kartal Anadolu İmam Hatip lisesi mezunları Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği açık mektubun bir bölümünde şu cümlelere yer vermiştir;

"Bugün, Türkiye’deki tüm İslamcı-mütedeyyin kesimlerin varlıklarını AK Parti ve Erdoğan’a borçlu olduklarına dair mesnetsiz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oysa Türkiye’de ne İslamcı hareket ne de bunun resmi-kurumsal karşılığı olarak nitelendirilebilecek İmam-Hatipler, Erdoğan ve AK Parti ile var olmuştur. İmam Hatipleri rejimlerinin arka bahçesi, kendi hukuksuz ve kural tanımayan iktidar ağlarının bir parçası olarak görmek isteyen ve bu sebeple bizlere musallat olan bu iktidar hiziplerine hiçbir minnet borcumuz yoktur. Aksine sizin sabırla ve sorumlulukla ördüğünüz kucaklayıcı koalisyon liderliğinde kuracağımız bir Türkiye vardır. İktidarın siyasi hesapları içinde kaybolan gelecek ufkumuzu, ancak bu yolla yeniden inşa edebiliriz.''

Mektupta yazan bu sözlere yönelik konuşan Mehmet Oğuzhan Kaya, "İktidar, muhafazakar ve milliyetçi kitlelerin bu 20 yıl içerisinde maddi manevi verdiği oylarla ve desteklerle kazanıldı. Dolayısıyla bir borç varsa bu zaten ödenmiştir. İslami sivil toplum, politik toplum tarafından askıya alınmıştır" sözlerine yer verdi.

"İSLAMCILIĞIN GELDİĞİ VAZİYET BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Konuklara gelen "İslamcı mısınız" sorusuna Mustafa Erdem Yavuz ise, "Kendimizi İslamcı olarak tanımlamıyoruz fakat Türkiye'deki İslamcılığın geldiği noktaya dair söyleyeceklerimiz var. Biz İslamcılığı biliyoruz ve şu an gelinen vaziyet bizi rahatsız ediyor. 'İslamcılık bu hale mi gelmeliydi' dediğimiz bir feodal hassasiyetle de yaklaşıyoruz" diyerek açıkladı.

Elif Çakır Kartal İmam Hatip Lisesi'nin AK Parti iktidarı döneminde ayrıcalıklı bir hale geldiğini vurgularken, Mustafa Erdem Yavuz ise, "Bu bir iktidara bağlı kalınırsa o zaman sizin hiçbir kerametiniz ve değeriniz yokmuş. Baştan beri iktidarla kurduğu angajman sayesinde olmuş. Kartal Anadolu İmam Hatip, AK Parti iktidarı ile başlayıp AK Parti iktidarı ile bitecek bir okulsa kapatalım zaten" diyerek yorumladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN