Kerim Rota'dan enflasyon değerlendirmesi: Gelecek yılın sonunda 40-45 bandında

KARAR TV ekranlarında yayımlanan 'Sadece Gündem' programı, İsmet Berkan, Kerim Rota ve İbrahim Kahveci'nin yorumuyla ekranlara geldi. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota Türkiye'nin ekonomisine dair yaptığı değerlendirmede, "Enflasyonun gelecek yıl sonunda 40-45 bandına gelebileceğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

İsmet Berkan, Kerim Rota ve İbrahim Kahveci KARAR TV ekranlarında, faiz kararı, enflasyon ve kredi kartı kullanımına dikkat çekti. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Türkiye gündemine dair kritik haber başlıklarını da değerlendirdi.

yeni-proje-1-004.jpg

Canlı yayında Türkiye ekonomisinde yaşananlar ve piyasaları bekleyen durumlar tartışılırken Gelecek Partili Rota "Bugünkü faiz seviyesinin önümüzdeki 1 sene boyunca sabit kaldığını düşünürsek, enflasyonun gelecek yıl sonunda 40-45 bandına gelebileceğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

'FAİZLERE RAĞMEN KREDİ KARTI KULLANIMI ÇOK YOĞUN'

"Faizlerin artırılmasına rağmen hala çok yoğun kredi kartı kullanımı var" diyen Rota "Bunlar ağırlıklı olarak ihtiyacı olanlar" vurgusunu yaptı.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota'ya "Güven unsuru eksik bir ekonomi yönetimi var" diyen İbrahim Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun sebebi ekonomi yönetimindeki kadrolar değil. Sebep Erdoğan riski. Yarın sabah kalkıp 'Mehmet'i görevden alıyorum' diyebilir. Özellikle dar gelirliler açısından kredi kartı kullanımı son 2 ayda giderek arttı. Bu artışın ana sebebi, ocak ayında ücretlere ciddi bir zam bekleniyor olması"

'DOLAR YERİNE KURU FASULYE ALIN'

'Dolar yerine kuru fasulye alın' diyen İbrahim Kahveci, yerel seçimlere doğru ekonominin nasıl bir dönüşüm yaşanacağına dair değerlendirmelerde bulundu. İbrahim Kahveci seçimleri işaret ederek, "Seçimde 100 liralık gelirin 110 liraya çıkıyor, seçimden sonra 90 liraya düşüyor. Genel trend bu. Ortalama emekli maaşı asgari ücretten yüzde 28 yukarıdaydı, şimdi yüzde 25 aşağıda" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir