Mehmet Ali Kulat: En büyük sürprizi Kürt seçmeni yapacak

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularına cevap verdi. Mehmet Ali Kulat, seçmen gruplarının AK Parti'de eskiden daha dik bir duruşu olduğuna değinerek 'en büyük sürprizin Kürt seçmeni tarafından yapılacağı kanaatindeyiz. Eskiden AK Parti'nin ve Erdoğan'ın gücü daha belirgindi' şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından Altılı Masa da seçim çalışmalarını hızlandırdı. Merakla beklenen Cumhurbaşkanı adayı için 26 Ocak Perşembe günü önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantı ile ilgili olarak 'İlk kez yoğun ve kapsamlı şekilde cumhurbaşkanı adayı üzerinde durulacak' dedi.

Altılı Masa'nın bugün bir araya geleceği gündemdeyken, seçime yönelik anket çalışmalarıyla alakalı MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat KARAR TV ekranlarında konuştu. Gülay Erdemli ile MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat gündemi değerlendirdi.

bgvnhbjh-001.png

"BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY OLMAYACAK"

Altılı Masa'nın izlemesi gereken politikadan söz eden MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "Kararlı seçmen bile kararını değiştirebilir, Altılı Masa'nın buna çok dikkat etmesi lazım. Muhalefet, iktidara kızan seçmen üzerinden siyaset inşa etmeyi bırakmalı. Sadece 'bunlar gitsin' üzerine kurulu bir politika yanlış" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı aday tartışmalarına yönelik ise Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek şu sözleri söyledi: "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olmayacaklarını şimdiden söyleyebilirim. Bu saatten sonra Kemal Kılıçdaroğlu adaylığında bir değişim beklemiyorum."

"MHP TABANINDA BİR KIRILMA OLDU"

Mehmet Ali Kulat, Sinan Ateş suikastına ilişkin konuştu. Gülay Erdemli'nin 'Sinan Ateş cinayeti MHP seçmenini küstürdü mü?' sorusuna MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat şu sözlerle cevap verdi: "MHP tabanında müthiş bir kırılmaya sebep oldu. Suikastın toplumun yarısında travmaya neden olduğunu gördük. Bu durumun MHP'nin oylarına yansıması, en az yüzde 2'lik bir düşüş olacaktır. Bir kere Ankara'nın göbeğinde ve camii çıkışında suikastin olması bir travma. AK Parti'ye de yansımaları olabilir. AK Parti ilk defa bir kriz konusunda adım atmıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN