Mehmet Ocaktan: Ekonomik kuralları yerine getirirse güven ortamı oluşur

Kabinede Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu bakan olacağı haberleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Mehmet Ocaktan, "Mehmet Şimşek, 'Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl talimat verirse onu yapacağız' demeyecektir. Normal ekonomik kurallar neyi gerektiriyorsa Şimşek'in beklentisi o olacaktır" şeklinde yorumladı.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Buradan Bakınca' programında, Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, ekonomiden sorumlu bakanın Mehmet Şimşek'in olacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Mehmet Ocaktan, "Mehmet Şimşek'in ekonominin başına gelmesi, uzun vadede Türkiye'nin çok daha fazla kayıplar yaşamaması için önemli" yorumunda bulundu.

"AK PARTİ YİNE BÜYÜKŞEHİRLERDE BİRİNCİ PARTİ DEĞİL"

AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi büyükşehirlerde oy kaybını devam ettirdiğini söyleyen Ocaktan, "Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde İstanbul, Ankara, Trakya, Ege ve Akdeniz'de, Türkiye'nin sanayileşmesinde artı değer üreten, okumuşluk ve eğitimi yüksek yerlerde AK Parti birinci parti değil. Bu durum AK Parti açısından ciddi bir muhasebe gerektiriyor" dedi.

'MEHMET ŞİMŞEK GELECEK VE DIŞARIYA GÜVEN VERECEK" ALGISI OLUŞTURULACAK"

Eski bakan Mehmet Şimşek'in tekrar göreve geleceğine dair çıkan haberlerle ilgili yorumunu paylaşan Mehmet Ocaktan, "Ekonomide çok büyük sorunlar var. Mehmet Şimşek'in ekonominin başına gelmesi, uzun vadede Türkiye'nin çok daha fazla kayıplar yaşamaması için önemli" şeklinde konuştu.

Ahmet Taşgetiren ise, "Şöyle bir şey bekleniyor. 'Mehmet Şimşek gelecek ve dışarıya güven verecek. Ekonomiye bu adam gelirse, ekonominin rasyonel gerekliliklerini yerine getirecek' tarzında bir algı oluşturulacak. Daha sonra dışarıdan Türkiye'ye yatırım yapılacak" dedi.

Aynı zamanda Ocaktan, "Mehmet Şimşek, 'Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl talimat verirse onu yapacağız' demeyecektir. Normal ekonomik kurallar neyi gerektiriyorsa Şimşek'in beklentisi o olacaktır. Bir güven ortamı oluşturmanın şartı da odur" yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN