Gelecek Partili Kerim Rota: Merkez Bankası piyasadan döviz topluyor

Merkez Bankası'nın piyasadan döviz topladığını KARAR TV'de ifade eden Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, "Net bir şekilde döviz satılıyor" şeklinde konuştu. Kerim Rota, KARAR TV ekranlarında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularına yanıt verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Ekonomim.com'dan Yener Karadeniz’in haberine göre, sadece Merkez Bankası, demir sandıklar ile çarşıya her gün 5 milyar TL getiriyor ve karşılığında 260 milyon dolar topluyor. Benzer şekilde bankalar ve döviz bürolarının uyguladığı sıkı kurallardan kaçan şirketler de Kapalıçarşı’ya yöneliyor. Çarşı tarihinde ilk kez Merkez Bankası’nın bu şekilde döviz topladığını kaydeden Kapalıçarşı kaynakları yine bu nedenle ilk kez çarşıda döviz fiyatının piyasanın üstüne çıktığını söylüyor.

kerim-rota.png

'DÖVİZ SATILIYOR ALTIN ALINIYOR'

Yener Karadeniz'in haberinden bahseden Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, merkez bankasının piyasadan döviz topladığını söyledi. Gelecek Partili Rota, "Net bir şekilde döviz satılıyor altın alınıyor, pozisyonu bu Merkez Bankası'nın." yorumunda bulundu. Öte yandan bankalar ve kurumların üzerinde sermaye kontrolü olduğunu belirten Rota, "'Merkez Bankası, günlük 5 milyar lira Kapalıçarşı'ya nakit gönderiyor ve döviz satın alıyor' haberi vardı. Merkez Bankası'nın yapması gereken Kapalıçarşı'da arz eksikliği olduğunda nakit sevk edip dengelemek ama tam tersi nakit talep eden durumda. Bu çok tehlikeli" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ'EN GELEN MİRASIN...'

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Rakamlarla oynama yapıldığını ifade eden Rota, "Enflasyon rakamlarıyla oynama yapılmadıysa bu seneyi yüzde 40-50 bandının altında kapatmamız zor artık. AK Parti'den gelen mirasın sonuçlarını ikinci 6 ayda yaşıyor olacağız ama 2024 yılı içinde mutlaka 20'nin altına ve sonra 10'un altına gelmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan milletvekili listelerine değinen Rota, "Bu bir ittifak listesi ve CHP tabii ki bu ittifakın abisi konumunda çünkü en fazla şehirde en çok partiyi kendi şemsiyesi içerisinde birleştirmiş." şeklinde konuştu.

'İLK TURDA BİTER'

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarının sonucunda seçimin ikinci tura kalabileceği tartışmaları sürüyor. Oy oranlarına değinen Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Memleket Partisi Lideri ile Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın oy oranlarını değerlendirerek, "Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın toplam oyu 7-8'in altında kalırsa, seçim Kılıçdaroğlu lehine ilk turda biter." ifadelerine yer verdi.

'AYTUNÇ ÇIRAY TEMAYÜLE GİRMİYOR'

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla milletvekili adaylığından feragat ettiğini duyurdu. Çıray'ın partisinin baraj altında kaldığını ima ettiği ifadeler yeni bir krize yol açtı. 'Yine başa mı döndük?' diyen Çıray, yaptığı son paylaşımla sorunun kaynağını açıklayarak parti yönetimini eleştirdi. KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında konuşan Elif Çakır, İYİ Parti'den duyduğu iddiaya göre Aytunç Çıray ile ilgili konuştu. Çakır, "Duyduğum iddiaya göre, Aytun Çıray temayüle girmiyor sonra sırasını beğenmeyip istifa ediyor. Beklediği olmayınca, CHP'ye 'beni listeye alın' diyor. Kemal Bey 'bu durum şık olmaz' deyince, 'İYİ Parti baraj altı' açıklamasını yazıyor." şeklinde konuştu.

'MEHMET ŞİMŞEK DERİNLEŞEN İTİBAR AÇIĞINI...'

Millet İttifakı'nın milletvekilleri listesinin açıklanmasıyla yönetime hazır olduklarını dile getiren Rota, "AK Parti'ye göre çok daha iyi yönetmeye aday bir Millet İttifakı var. Yaklaşık 14-15 aydır 'birlikte çalışma kültürü' oluştu ve küçük depremler büyük depremleri engelleyici bir rol aldı." dedi. Öte yandan AK Parti'nin, seçimlerden sonra kurulan 60. Hükümet'te Hazine ve Ekonomi'den sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Mehmet Şimşek ismiyle ilgili baskısı üzerine konuşan Kerim Rota, "Mehmet Şimşek, derinleşen itibar açığını seçime kadar kapatma hamlesi olarak geliyor bana." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN