Milyon dolarlık savaş uçakları gökyüzünde şov yaptı: İzleyenler büyülendi

Günümüz havacılığının ve askeri teknolojilerinin zirve noktası olan savaş uçakları ve uçak gemilerinin bulunduğu video klip sosyal medyada büyük ilgi gördü. Amerikan F/A-18 SuperHornet, F-16, A-10 savaş uçaklarından Fransız Mirage2000 ve Avrupalı Eurofighter Typhoon'a kadar bir çok uçağı barındıran o klip ise görenleri büyülemeyi başardı.

Sosyal medyada ilgi çeken görüntülerde akrobatik hareketler yapan savaş uçakları izleyenleri büyüledi ve büyük ilgi topladı.

Video klipte çeşit çeşit uçağın izleyenlerin tüylerini diken diken bırakacak türde yaptığı akrobatik hareketler ve gün batımında ufuk çizgisine doğru uçarak gözlerden kaybolmaları viral olurken milyonlarca dolar harcanan bu uçaklar ise kabiliyetlerinin en azından bir kısmını göstermiş oldu.

BİR DÖNEM TÜRKİYE İLE ADI ANILIYORDU

Klipte en çok yer alan uçaklardan olan F/A-18 savaş uçakların adı bir dönem Türkiye ile anılmıştı fakat Türkiye ve ordusunun ihtiyaçları beraberinde de anlaşmalar olumlu sonuçlanmadığında bu ilgiden vazgeçildi. F/A-18 savaş uçağı ise ABD'nin efsanevi uçağı F-14 Tomcat'lerinin yerini alması için daha ucuz maliyetli bir program olarak geliştirilmişti ve şuanda da SuperHornet modelleri ile halen ABD'nin denizlerdeki üstünlüğünü temsil etmektedir.

Öte yandan, özellikle de Amerikan Donanmasının yaptığı uçuş eğitimleri ile milyon dolarlık uçaklarıyla adeta şov yapmaları ise gözlerden kaçmadı ve tekrardan ABD'nin gökyüzündeki gücü dikkat çekti.