Ağırdır'dan çarpıcı seçim yorumu: Altılı masanın adayı kazanacak

Ortak Akıl programına katılan Araştırmacı / Yazar Bekir Ağırdır altılı masa için değerlendirme yaptı. Yazar Ağırdır, "Eğer Cumhurbaşkanı adayında teklik olursa muhalefetin adayı seçimi kazanacak. Ama eğer HDP kendi adayını çıkarırsa seçim ikinci tura kalır. Orada Tayyip Bey seçimi bırakmaz." dedi.


ECE HANAŞOĞLU - MERVE ŞİŞMAN

Taha Akyol, Ortak Akıl programında Araştırmacı / Yazar Bekir Ağırdır ile gündemi değerlendirdi.


Türkiye'de yaşanan sert kutuplaşmalar konusuna değinen Ağırdır, "Kutuplaşmalar çözülmeden devam ettikçe kangren haline geliyor ve şiddete yatkın oluyor. Özellikle iktidarın çatışmalı siyaset adına, son 5 yılda yaptıkları var." ifadelerini kullanarak kutuplaşmanın Türkiye'nin iç siyasetinde olduğunu söyledi.


'GENÇLER BİR SİYASİ PARTİYE AİDİYET HİSSETMİYOR'


Yaklaşan seçimde kime oy vereceği büyük merak konusu olan gençler için Araştırmacı / Yazar Bekir Ağırdır, "Gençler bir siyasi partiye aidiyet hissetmiyor çünkü güvenilmez buluyor. 18 yaşında bir genç örgütlü mücadeleye 'sokakta polisin şiddeti var' diyerek katılmıyor." ifadelerine yer verdi.


'GENÇLERİN EKONOMİK KOŞULLARA İTİRAZLARI VAR'


Gençlerin muhafazakarlıktan neden uzaklaştığı konusuna da değinen Yazar Ağırdır, "Gençlerin ekonomik koşullara itirazları var. 4/3'ü anne-babasının vereceği harçlığa mahkum. Ayrıca devlet onlara diyor ki, 'bu tweeti retweet edersen suçlusun!' Evlerinde yaşadığı ataerkilliği devlette de görüyorlar. Devlet diyor ki bu tweeti retweet edersen suçlusun ya da bu internet sitesi yasaktır . Hayatının bu kadar denetlenme haline itiraz ediyor. Gençlerin AK Parti'nin egemenliğini itirazı var. İktidar yetkilileri yurt problemine değinen öğrencilere 'terörist' dedi. Şimdi o çocuk ne yapsın?" ifadelerini kullanarak gençlerin iktidar ile arasındaki problemlerine değindi.


'İKTİDAR KAYBETMEYE YAKIN'


Seçimlerde belirleyici oylar konusuna değinen Yazar Bekir Ağırdır, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini belirleyecek olan; Kürtlerin oyu, gençlerin oyu ve muhafazakar dünyadan gelen %10'luk 'endişeli muhafazakar oylarıdır. Bu üç kesimin muhalefete olacağı kesin ama hangi adaya ya da hangi partiye vereceği belli değil. Türkiye üç gruba ayrılıyor. Bu gruplar; sekülerler, muhafazakarlar ve kürtler." şekilde konuştu. Son olarak altılı masa hakkında yorum yapan Ağırdır, "Eğer Cumhurbaşkanı adayında teklik olursa muhalefetin adayı seçimi kazanacak. İktidar kaybetmeye yakın ama muhalefet kazanacak mı bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN