Osman Sert partilerin oy oranlarına dikkat çekti: Muharrem İnce'nin oy oranında erime var

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Osman Sert gündemi değerlendirdi. Panoramatr Araştırma Direktörü Osman Sert ise yapılan anketleri değerlendirerek partilerin oy oranlarına dikkat çekti. Sert, "Muharrem İnce'nin oy oranında erime var. Bu erime muhtemelen seçime kadar rasyonelleşecek." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin oy oranlarında bir erime olduğunu dile getiren Panoramatr Araştırma Direktörü Osman Sert, "Muharrem İnce'nin oy oranında erime var çünkü çok hızlı bir yükselişti ve o bir anda olan büyümenin daha sonra geriye gitmesini biz bekliyorduk zaten. Bu erime muhtemelen seçime kadar rasyonelleşecek." ifadelerine yer verdi.

'EN ZOR LİSTE CHP'NİN'

9 Nisan Pazar günü partilerin Milletvekili listeleri netleşti. Bu listelerdeki isimlerden bazıları ise kamuoyunda yankı uyandırdı. CHP'nin ortak listesinde yer alan isimler siyasette tartışma konusu oldu. Meclisteki çoğunluk için 'öngörebilmek şu an erken' şeklinde konuşan Sert konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: Parlamentoda kimin çoğunluk olacağını öngörebilmek için şu an erken. Bence bu seçim 'sandık başı seçimi' olacak çünkü birçok karar sandık başında verilecek. Bence bu seçimin en başarılı listesi CHP'nin çünkü en zor liste onların. Hiçbir parti CHP'ninki kadar çok fazla dinamiği yönetmek zorunda kalmadı.

kpk.png

'HELALLEŞME SÖYLEMİ GELİŞTİRİYOR'

İktidarın genç kitleye ulaşamadığını dile getiren araştırmacı Osman Sert, "AK Parti, 34 yaş altı gençlere ulaşmakta zorlanıyor. 34-55 yaş arasında göreceli olarak daha güçlü. 55 yaş üstünde yine oy kaybediyor." dedi. Öte yandan Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme söylemine dikkat çeken Sert, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Biz o gün yanlışlar yaptık' diyor ve bir helalleşme söylemi geliştiriyor. CHP ve sol böyle bir yüzleşme çabasına girmişken Erdoğan'ın yeniden o korkuları ve travmaları üretmesi kolay değil çünkü sahada karşılığı yok" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN