Prof. Dr. Ömer Dinçer, İslam ülkelerindeki sistemlerin ana sorunlarını tartışıyor

Prof. Dr. Ömer Dinçer, İslam ülkelerindeki sistemlerin ana sorunlarını tartışıyor

Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert’in sunumuyla KARAR TV’de ekranlara gelen Yüzleşme programı, her hafta çok değerli bir başka konuğu ağırlamaya devam ediyor. 30 Kasım 2023 Perşembe gününün konuğu, Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer oluyor. Saat 11.30'da canlı yayınlanacak programda, İslam ülkelerindeki sistemlerin mevcut sorunları ve pek çok kritik konu masaya yatırılacak.

KARAR TV ekranlarında Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert’in sunumuyla yayınlanan Yüzleşme programı, her hafta bir başka ismi ağırlayarak önemli konuları tartışmaya devam ediyor. Yarınki bölümün misafiri ise, Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer oluyor.

30 Kasım 2023 Perşembe günü izleyicisiyle buluşacak program, saat 11.30'da Youtube KARAR TV kanalı üzerinden canlı şekilde yayınlanacak.

Programda konuşulacak başlıca konular ise şu şekilde:

  • 17.yüzyıldan bu yana siyasetnameler yazılıyor. Neden hala sağlıklı yapılar oluşmadı?
  • İslam ülkelerindeki sistemlerin ana sorunları neler?
  • Adalet, şura, emanet, liyakat, gibi İslami değerlerin Batı toplum sistemlerinde İslam ülkelerinden daha etkin olması neye bağlanmalı?
  • Türkiye olarak sistemi onarmak üzere AB’den yüzbinlerce sayfa tutan müktesebat aldık. Bunları neden kendimiz üretemiyoruz.
  • Milli Eğitim Bakanlığı yaptınız. Sorunların insan yetiştirme alanında yoğunlaştığını düşünür müsünüz?
  • 'Sistemi en oturmuş İslam ülkesi nedir?' sorusuna cevap olarak hangi ülke gösterilebilir?

Türkiye'de din, toplum ve siyaset özelinde pek çok konuda merak edilen, cevabı aranan önemli meseleyi programımızda sizin için tartışacağız.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN