Rus milyarderin yatı Türkiye'de! 100 milyon dolarlık yat yakıt ikmalinin ardından yola çıkacak

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden olan Evraz'ın sahibi olan Alexander Grigoryevich Abramov, lüks yatı "Titan" ile beraber Türkiye'ye geldi. Dünyanın en büyük süper yatları arasında gösterilen Titan, 80 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde.

Milyarder Alexander Grigoryevich Abramov'un Titan adlı süper yatı Fethiye'ye uğradı.

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Evraz'ın sahibi olan Alexander Grigoryevich Abramov'un "Titan" adlı süper yatı Türkiye'ye uğradı. Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Bermuda bayraklı süper yat, 80 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde.

100 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE, KARDEŞLERİNDEN DAHA BÜYÜK

2010 yılında tersaneden çıkan yat, Abeking & Rasmussen tarafından tasarlandı ve üç adet de kardeş gemisi bulunuyor. Bunlar da sırası ile Amaryllis, C2 ve Eminence olarak biliniyor fakat Titan'ın, kardeşlerine göre biraz daha büyük olduğu belirtmekte fayda var.

YAKIT İKMALİ İÇİN UĞRADI

Fethiye Limanına yakıt ikmali için demirleyen süper yatın, Aliağa Rafinerisi'nden gelen tankerle karadan yakıt ikmali aldığı biliniyor. İçerisinde 30'dan fazla kabinin olduğu yatta, spor solunu, güvertede jakuzi, sinema, plaj kulübü ve buna benzer birçok aktivite imkanı bulunuyor. 100 milyon dolar değerindeki 14 misafir ve 19 mürettebat kapasiteli yat, saatte 16 knot hıza da ulaşabiliyor. Mısır'dan gelen yatın, ikmalin ardından limandan ayrılacağı öğrenildi.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.