Sadece Gündem'de gündem değerlendirildi

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirildi.

-AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zamlarıyla ilgili konuştu. Akbaşoğlu, “İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacak. Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız" dedi.

-Genel seçimler dolayısıyla ertelen zamların raflara yansıması an meselesi. Prof. Dr. Serdar Sayan, vergilerde ciddi bir artış olacağını söyleyerek, "Zamlara hazır olun" dedi. Prof. Dr. Sayan, "Seçim dolayısıyla ertelenen fiyat artışlarının eli kulağında, birçok dolaylı vergide ciddi artışlar olacak" uyarısında bulundu.

-Kritik seçimlerin ardından hareketlenen döviz kurları durdurulamıyor. Dün 21,50 civarından fiyatlanan dolar bu sabah saatlerinde 22,33'ü gördü. Saat 10 itibarıyla yüzde 6,7 artışla dolar 23,22 TL'den işlem görürken, euro ise 24,85 TL ile bir rekor daha kırdı. Böylece TL'deki günlük değer kaybı yüzde 7'yi de aştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN