İsmet Berkan: Türkiye bu iktidarı gönderemezse demokrasi sona erer

KARAR TV'nin Sadece Gündem programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan'ın gündeminde, Bartın'da 41 işçinin ölümüne neden olan maden faciası ve kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen dezenformasyon yasası yer aldı.

MERVE ŞİŞMAN

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, KARAR TV'de yayınlanan 'Sadece Gündem' programında siyasette öne çıkan sıcak başlıkları değerlendirdi. İkilinin gündeminde, 14 Ekim Cuma günü Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen ve 41 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan patlama vardı.

'MADENCİLERİN ÖLÜMÜ CİNAYET ANLAMINA GELİR'

Taşkömüründeki gaz tartışmaları üzerine konuşan İsmet Berkan, "Maden kazası deniliyor. Ancak ben katliam, facia demeyi tercih ederim. Gaz tartışmaları gündeminde. Maden içerisindeki gazın kolay tutuştuğunu biliyoruz. Madenin içerisine işlediği gaz yoğunluğundan dolayı da zehirlenebilir madenciler. Madenlerde sensörler var, algılamak için. Bu algılayıcılar çalışmamış belli ki. Madencilerimiz hayatını kaybetmezdi. Sayıştay'ın raporunda da çok sıradan bir uyarı var. Madencilerin ölümü cinayet anlamına gelir" şeklinde konuştu.

'BİR HABERİN YALAN OLDUĞUNA SAVCI KARAR VERECEK'

Dezenformasyon yasasıyla alakalı sosyal medyadaki tartışmalara değinen İsmet Berkan, "Bu psikolojik harp mantığıdır. Herhangi bir sosyal durumu savunduğunuzda bu haberin yalan olduğuna savcı karar verecek. Bu yasa çok korkutucu bir yasa." ifadeleri üzerine Ali Bayramoğlu, "Siyasi iktidarın çok aciz olduğunu gösteriyor bu yasa. Yok edici bir mantık. Türkiye'deki yargı mekanizması bir kişinin iki dudağı arasında. Hapse girilme ihtimali şaka değil, dolayısıyla insanlar geri adım atıyor. Hukuk değil de yargılama tekniklerini kullanıyorlar" cevabını verdi.

'BASIN ÇEKİRDEK GİBİDİR'

İsmet Berkan, 'temel ölçek' olarak adlandırdığı hukuki süreci, sansür yasalarının derinleşmesi üzerine, "Türkiye bu iktidarı gönderemezse demokrasi sona erer. İktidar oyununu çok sert oynuyor." yorumunu yaptı. Bu ifadeler üzerine Ali Bayramoğlu, "Basın çekirdek gibidir. Gazetecilik yapacak kişiler üzerinden baskı artacak ve bu durum ayak bağı olacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN