Samsun'da 2. El Otomotivciler Sitesi'ne kurulan vatandaşlar: Araç alabilmek için ÖTV indirimi bekliyoruz

Otomobil almak isteyen vatandaşlar Samsun'da buluştu. ÖTV matrahında düzenleme beklediklerini dile getiren vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle günümüz şartlarında araç sahibi olamadıklarını söyledi. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Artan araç fiyatlarından yakınan vatandaşlar Samsun'da ÖTV matrahına düzenleme gelmesini talep ettiler.

Türkiye'deki otomotiv sektörü son dönemlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi veya matrah düzenlemesi nöbetinde. Muhtemel düzenlemeyi bekleyen bazı vatandaşlar ise Samsun'da 2. El Otomotivciler Sitesi’ne kurulan pazarı gezerek araçları inceledi ve fiyat araştırması yaptı.

"ARABA PİYASASI ŞUAN ÇOK YÜKSEK"

Pazarı gezen vatandaşlardan Yasin Bayar, "Şuanda araba piyasası çok yüksek. Ben de ÖTV indiriminden faydalanarak araç almak istiyorum. ÖTV indirimi gelmesi piyasayı olumlu etkiler. Muhtemel bir indirimin fiyatları biraz geri çekeceğine inanıyorum" dedi.

Bir başka vatandaş Abdullah Çalık, "Çıkması beklenen düzenlemeyle vatandaşlar daha rahat araç alabilir diye düşünüyorum. Olayı bir ÖTV değişikliğinin ikinci el piyasasını çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum" diye konuştu.

Vatandaşların araç alabilmesi için ÖTV indirimi gerektiğinden bahseden Bekir Ak, "ÖTV indirimi olursa vatandaşlara biraz daha araba alma imkanı doğabilir. Şu anda ikinci el pazarında 100 kişi varsa, bunların 80’i satıcı. Vatandaşlar ikinci el araba pazarlarına gelip fiyatları gördükten sonra almadan geri gidiyorlar" şeklinde konuştu.

Musa Tongal ise, “ÖTV indirimi olursa, 2-3 yaşındaki arabalarda belki indirim olabilir. Ancak 15-20 yaşındaki arabaları etkilemez" ifadelerini kullandı.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.