Seçime doğru: Partiler ve kurulamayan ittifaklar

Ahmet Taşgetiren, Fehmi Koru ve Gülay Erdemli'nin yorumuyla ekranlara gelen Buradan Bakınca programı, Türkiye gündeminin nabzının tutmaya devam ediyor. 23 Şubat günü izleyenleriyle buluşan bölümde, 31 Mart yerel seçimlerine gidilirken iktidarın ve muhalefet partilerinin durumu tartışıldı.

KARAR TV ekranlarında yayınlanan Buradan Bakınca, sıcak haber başlıklarını değerlendirmeye devam ediyor.

Bu bölümde masaya yatırılan konu ise 31 Mart Yerel Seçimi ve partilerin güncel durumları oldu.

Konuya ilişkin tespitlerde bulunan Ahmet Taşgetiren, 'Muhalefetin ittifak kuramaması için bütün medya yapılanması seferber olmuş durumda' dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin sandıkları nasıl etkileyeceği konusunda yorumlar yapan Fehmi Koru ise 'Yeniden Refah Partisi dikkatini tamamen Ak Parti’den hoşlanmayan Ak Partililere çevirmiş durumda. Onlar için kendisini bir adres haline getirdi kendisini' ifadelerini kullandı.

İşte, Buradan Bakınca programından kritik satır araları...

‘BÜTÜN MEDYA MUHALEFETİN İTTİFAK KURAMAMASI İÇİN SEFERBER OLDU’

Ahmet Taşgetiren: İktidarda bir korku var. İstanbul seçimleri söz konusu olduğunda tamam Murat Kurum’u koydular, Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak destek veriyor fakat iktidarın korkusu muhalefetin perişanlığı bir anlamda, dağınıklığı dağıtıyor. Son olarak işte muhalefetin en başat partisi diyelim ki Cumhuriyet Halk Partisi, ana muhalefet partisi. O, listelerin verildiği 20 Şubat tarihine kadar Hatay’ı çözememişti. Bu seçim Hatay bilmecesiyle bağlantılı olacak. Başka yerlerde başka problemler var ve parti içerisinde bir çalkantı söz konusu. Genel kuruldan ya da kurultaydan sonraki yönetim değişikliğinden kaynaklanan birtakım tasfiyeler diye bir alan var. İktidar Cumhur İttifakıyla seçime giderken muhalefet tarafında bir ittifak yok. Muhalefetin ittifak kuramaması için bütün medya yapılanması seferber olmuş durumda.

yeni-proje-2024-02-23t153944-174.jpg

‘YRP AK PARTİ’DEN HOŞLANMAYANLARIN ADRESİ OLDU’

Fehmi Koru: Yeniden Refah Partisi dikkatini tamamen Ak Parti’den hoşlanmayan Ak Partililere çevirmiş durumda. Onlar için kendisini bir adres haline getirdi kendisini. Niye işte DEVA, Gelecek veya Saadet Partisine gitmedi bu seçmenler? Onlar CHP ile ittifak yaptığı için CHP’yi tarihsel olarak pek oy verilebilir bir parti olarak görmeyen sağ muhafazakar seçmen açısından CHP ile yakınlaşmaları onlara gitmemeyi getiriyor. Buna karşılık hem Erbakan soyadı hem de Yeniden Refah ismi oy verilebilir bir parti gibi görülüyor, Ak Parti’ye artık oy vermeye eli gitmeyen seçmen açısından. Zannediyorum ki YRP bu alan oynuyor. Nasıl Ak Parti Refah Partisi’nden neşet ettiyse, oradan doğduysa şimdi de YRP Ak Parti’den kendisine bir çıkış yolu arıyor ve onun içinden getirebileceği oylar ile kendisini eski Ak Parti’nin yerine koyma arayışı içerisinde. Zaten muhalefete baktığım zaman YRP bir tarafa bırakılırsa hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dizayn ettiği bir alan içerisinde oynuyor, muhalefetin bütün partileri. Yani Tayyip Erdoğan bakıyor Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği bir CHP kendisine uygun göründüğü için onunla ilgili birtakım şeyleri söylüyor, söylüyor ve CHP’yi muhalif seçmene ona göre yorumlatıyor. Kemal Kılıçdaroğlu CHP kurultayında yenilip, ayrılıp yeni bir yönetim ortaya çıkınca bu defa Kemal Bey üzerinden yeni CHP’yi eleştirmeye başlıyorlar.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir