Selden sonra bir anda ortaya çıktılar! Vatandaşlar yüzerek kaçmaya çalıştı, şoke eden görüntüler!

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde onlarca vatandaş hayatını kaybetti. Şiddetli yağış hayatı tam anlamıyla felç ederken şehir merkezinden gelen görüntüler ise şoke etti. Karaköprü ilçesinde sokakta çekilen bir görüntü vatandaşları korkuttu. İşte o ürkütücü görüntüler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu bazı illere sağanak uyarısı yapıldı.

Uyarının hemen ardından, kent genelinde yağış başladı. Etkisini zaman zaman artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Karaköprü ilçesindeki kırsal bir mahalleyi ise sel suları bastı.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, sel felaketi nedeniyle şu ana kadar 13 hayatını kaybetti.

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-3.jpg

DEVLET HASTANESİNİ SU BASTI, HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

AFAD, yağışların perşembe gününe kadar süreceği açıklamasında bulunarak vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Sel felaketinin ardından su basan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların tahliyesi kararlaştırıldı. Karar sonrası çok sayıda ambulansla servisteki hastalar, kentteki diğer hastanelere sevk edildi.

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-1.jpg

BODRUM VE ZEMİN KATLARDA DURMAYIN

Yağışın etkili olduğu Şanlıurfa'da da Vali Salih Ayhan, dün akşam başlayan ve hâlâ devam eden yağışın sele dönüştüğünü belirtti.

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Vali Ayhan, eğitime ara verilen kentte bodrum ve zemin katlarda yaşayanlara güvenli bölgelere gitmeleri yönünde uyarıda da bulundu.

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-2.jpg

SELİN ARDINDAN YILANLAR ORTAYA ÇIKTI

Şanlıurfa'da etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı felç etti. Deprem bölgesindeki illerde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde ise selin ardından sokaklarda yılanlar ortaya çıktı. Bir vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-7.jpg

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-6.jpg

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-5.jpg

sanliurfa-sel-felaketi-yilan-4.jpg

İlgili Haberler