Kurumlara güven dip yaptı: Vatandaş ‘Deprem paraları depreme harcanmadı’ dedi

Kurumlara güven dip yaptı: Vatandaş ‘Deprem paraları depreme harcanmadı’ dedi

Deprem sürecindeki kötü yönetim ve ihmaller halkın kanaatlerine yansıdı. Yapılan araştırmalarda halkın yüzde 64,7’i deprem vergisinin amacına uygun kullanılmadığını düşünürken toplumun yüzde 72’si ise Kızılay’ın çadır satışını yanlış buldu.

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre sadece dört kişiden biri deprem vergisinin amacına uygun kullanıldığını düşünüyor. 10 AK Partili seçmenden de sadece altısı bu görüşte. 1999’daki Marmara depreminden sonra toplanmaya başlanılan ve ve 88 milyar olduğu belirtilen ‘deprem vergisi’ amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle eleştiri konusu.

Son olarak CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay hükümetin, deprem için toplanan milyarları, ‘Beceriksizliğini gidermek için Hazine’nin diğer giderleri için kullandığına’ dikkat çekerek iktidarın suç işlediğini vurgulamıştı. MetroPOLL’e göre halkın yüzde 64,7’i bu verginin amacına uygun kullanılmadığını düşünüyor.

Sadece yüzde 25’i amacına uygun kullanıldığını savunurken, fikri olmadığını söyleyenlerin oranıysa yüzde 9,9. 2018 seçiminde destekledikleri partilere göre verginin amacına uygun kullanılmadığını savunanların oranı ise şöyle: AK Parti:%39.0, MHP:% 55.5, CHP:%89.5, HDP:% 90.0, İYİ Parti:% 90.5 Öte yandan, deprem sürecinde Ahbap acil ihtiyaç gerekçesiyle Kızılay’dan çadır satın almış ve çadır satan Kızılay ciddi eleştirilerin odağı olmuştu.

Ipsos araştırma şirketinin araştırmasına göre toplumun yüzde 72’si Kızılay’ın ticari bir aktivitede bulunmasının yanlış olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre Türkiye’de yaşayan her 10 kişiden 8’i Kızılay’ın çadır satışı yaptığından haberdar. Bu kişilerin yüzde 67’si de olayın detaylarına kısmen de olsa hakim olduğunu belirtiyor. Toplamda her 2 kişiden birinin de bu konuya hakim olduğu görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN