Spor giyim markalarından 'kanguru' kararı! Hayvanseverlerin tepkisi dinmiyor!

Spor giyim markalarından 'kanguru' kararı! Hayvanseverlerin tepkisi dinmiyor!

Puma ve Nike devrim gibi bir karara imza attı. Spor ayakkabı üretiminde hayvansal malzemelerin kullanılması son dönemde tartışmalara neden olmuş, hayvanseverlerin tepkisi artmıştı. Puma mart ayı itibarıyla, Nike ise yaz mevsiminden itibaren spor ayakkabısı üretiminde önemli değişikliğe gidiyor. İşte, ünlü spor markalarının kanguru kararı...

Dünyanın en büyük spor markalarından Puma ve Nike, kanguru derisinden ayakkabı üretimini sonlandıracaklarını açıkladı. Hafifliği ve dayanıklılığı dolayısıyla tercih edilen kanguru derisinden ayakkabı üretimi sona veriyor.

Nike, 2021 yılından bu yana kanguru derisi ayakkabılar üretiyordu fakat bu yaz mevsiminde önemli bir değişikliğe gidilecek. 'Tiempo' serisinde yeni bir tescilli sentetik materyal kullanılacak.

en-ucuz-nike-spor-ayakkabi.jpg

AYAKKABILAR HAYVANSAL MALZEME İÇERMEYECEK

Puma da 2023 Mart ayı başında yaptığı bir açıklamayla kanguru derisinden ayakkabı üretimine son vereceğini duyurmuştu.

Medyatava'da yer alan habere göre, Puma'nın yeni futbol ayakkabıları en az yüzde 20'si geri dönüşebilir materyalden oluşacak ve hiçbir hayvansal malzeme içermeyecek. Puma, K-Better isimli yeni materyalini gelecek için de önemli bir adım olarak görüyor.

en-ucuz-puma-spor-ayakkabi.jpg

kangurular-nerede-hangi-ulkede-yasar.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN