Kablosuz kulaklıklar göründüğü kadar masum olmayabilir! Elektromanyetik dalgaların etkisi sizi çok şaşırtacak!

Kablosuz kulaklıklar göründüğü kadar masum olmayabilir! Elektromanyetik dalgaların etkisi sizi çok şaşırtacak!

Kablosuz teknolojiler her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Telefon görüşmelerinin yanı sıra müzik dinlemek ve video izlemek gibi işitsel eylemler artık bluetooth teknolojisi sayesinde kablosuz kulaklıklarla yapılıyor. Fakat kablosuz kulaklıkların yaydıkları elektromanyetik dalgalar nedeniyle sağlık sorunlarına yol açıp açmayacağı endişesi yaşanıyor. Peki, bluetooth kulaklık zararlı mı? Kablosuz kulaklık kansere neden olur mu? İşte detaylar...

2010'lu yıllarla başlayan dijital çağla birlikte giyilebilir teknoloji ürünleri hayatımıza girdi.

Bluetooth bağlantısının gelişmesiyle kablolu kulaklıklar yerini kablosuz kulaklıklara bıraktı. Öyle ki artık birçok akıllı telefonun yanında kablolu kulaklık verilmiyor ve cihazlarda kulaklık girişi yer almıyor.

Kablolu kulaklık kullanmayı hâlâ tercih edenler olsa da bluetooth kulaklık kullanıcılarının sayısı her geçen gün artıyor.

bluetooth-kulaklik-kanser-yapar-mi.jpg

KABLOSUZ KULAKLIK KANSERE NEDEN OLUR MU?

Bluetooth kulaklık beynimize çok yakın bir noktada çalıştığı için bazı kullanıcılar bu durumdan tedirgin. Direkt olarak beyne giden dalgaların kansere neden olabileceği ya da beyin fonksiyonlarına zarar verebileceği düşünülüyor.

BLUETOOTH KULAKLIK ZARARLI MI?

Uzmanlara göre, kablosuz kulaklıklar çok uzun süre kullanımlarda manyetik alanın etkileriyle kişinin hücre DNA'sında bozulmalara, kanser oluşumuna yatkınlık gibi durumlara sebep olabiliyor.

Özellikle kulaklıkla yüksek sesli ve uzun süreli müzik dinlemek kalıcı işitme kaybına yol açabiliyor.

kablosuz-kulaklik-zararli-mi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN