Sudan çıkmayan adam can simidi ve dalgıçlardan “imdat” diyerek kaçtı

Haliç'te denize giren bir vatandaş sudan çıkmayınca yanına kurtarma ekipleri yanaştı. Karaya çıkmamak için direnen şahıs dalgıç polislerden ve can simidinden “imdat” diyerek kaçarken onu görenler ise şaşkınlık içinde kaldı. Daha sonrasında güçlükle çıkartılan şahısın o anları ise böyle kaydedildi.

Haliç'te denize giren ve sudan çıkmak istemeyen vatandaş, kendisini sudan çıkarmaya çalışan kurtarma ekiplerinden “imdat” diyerek kaçtı. İlginç olay kameralara yansırken dalgıç tarafından güçlükle karaya çıkartılan şahıs, su yuttuğu için ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 13.00 sıralarında Haliç Fatih Eminönü sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir vatandaş suya girerek yüzmeye başladı. Bir süre sonra gelen tur tekneleri sahile yanaşmayınca görevliler şahsı uyardı. Uyarıları dikkate almaya şahıs için polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı tekne, şahsın boğulduğunu zannederek ona can simidi attı.

“İMDAT” DİYEREK KURTARMA EKİPLERİNDEN KAÇTI

Ancak şahıs simitten ve polis teknesinden uzaklaşmaya başladı. Bunun üzerine suya inen “balık adam” diye tabir edilen dalgıç polis, şahsı karaya çıkartmak için çalışmalara başladı. Ancak şahıs bu kez de “imdat” diyerek dalgıç polisten kaçmaya çalıştı.

Suda bir süre yaşanan kovalamacanın ardından şahıs polis tarafından karaya çıkartıldı. Su yuttuğu öğrenilen şahıs ambulansla çevredeki hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken o anlar ise böyle kaydedildi.