Taha Akyol: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ilan edildikten sonra borsada yükseliş oldu

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılması ve geri dönmesiyle birlikte seçmen grupları ve borsa hareketlendi. KARAR TV'nin Orta Dalga programında konuşan Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol gündemi değerlendirdi. Akyol, "Borsa bu konudaki hassasiyetini gösterdi. Kriz çıkınca borsada bir gerileme, kriz çözülüp altı liderin bir araya gelerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiğini ilan ettiklerinde borsada bir yükseliş oldu." şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

İlk olarak masayla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda mutabık kalamayan İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin kıskaca alındığını ve kendisine aday dayatması yapıldığını belirterek masadan kalktığını duyurmuştu.

tyujhty.png

"BORSADAKİ YÜKSELİŞ..."

Siyaset, 6 Mart tarihinde Meral Akşener’in ‘geri dönüş’ kararıyla hareketlenirken Borsa da krizin çözümüne odaklandı. 6’lı Masa’nın yeniden toplanması, endekse yansıdı. BIST 100 endeks günü %3.45 yükselişle 5.392,31 puandan tamamladı. Bu konuyu KARAR TV ekranlarında gündeme getiren Taha Akyol, "Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota'ya sordum bu borsadaki yükselişi. Altılı Masa'daki gelişmelerin bunda bir etkisi olduğunu söyledi. Kendisi önemli bir iktisatçı. Kriz çıkınca borsada bir gerileme, kriz çözülüp altı liderin bir araya gelerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiğini ilan ettiklerinde borsada bir yükseliş oldu. Türkiye'deki ve Dünya'daki iktisat politikasının ciddi ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU DEDİĞİNİZ ZAMAN..."

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, Altılı Masa'dan kalkmasını değerlendiren KARAR yazarı Taha Akyol şu sözleri dile getirdi: "Akşener, tepkisinden haklıydı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı son anda emrivaki şeklinde yansıtıldı. Son bir buçuk senedir Kılıçdaroğlu adaylığını hissettirdi. İlk yola çıkan Kılıçdaroğlu'nun yanında olan Meral Akşener'di. Krizin çıkması beklenmiyordu. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener adaylık konusunu konuşmalıydı. Bu tepki haklı, anlaşılabilir, rasyonel ancak yanlış olan tepkinin dozu ve konuşma dili sertti. Akşener'in masadan kalkmasıyla birlikte Dünya'nın dikkatini çekti. Kılıçdaroğlu dediğiniz zaman artık diğer beş liderde akıllara gelecek."

"MUHALEFET ENERJİSİ OLUŞTU"

Mustafa Karaalioğlu, Meral Akşener'in masadan ayrılmasına tepki gösterenlere yönelik konuştu. Karaalioğlu, "Milletin muazzam bir gücü var. Farklı bir süreç yaşandı. İkna etmeye çalışıldı. Ortaya çıkan problemlerden etkilenen, kaygılanan, bir millet iradesi var. Mesaj çok güçlü verildi. Meral Akşener de bu iradeyi hissetmiş olmalı. Akşener'in geri dönüşü ise takdire şayan. Muhalefet enerjisi oluştu." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN