Yardım edelim derken az daha canlarından oluyorlardı! Elektrik teline uzandılar ve...

Antalya'da iki genç, elektrik teline konan papağını kurtarmak için kolları sıvadı. Alüminyum çubuk ile papağanı kurtarmaya çalışan gençler ise az daha canlarından oluyordu. O anlar ise güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Elektrik direğine konan papağını alüminyum sopa ile kurtarmaya çalışan gençler az daha canlarından oluyordu. O anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerinde kaldırımda meydana gelen olayda iddialara göre iki arkadaş elektrik direğinin teline konan sultan papağanlarını almak için bölgeye geldi. Bir süre dişi kuşla, teldeki kuşu indirmeye çalışan gençler başarılı olamayınca file ile almaya karar verdi. Ucunda file bulunan yaklaşık 7 metre uzunluğundaki alüminyum çubuğu kuşa doğru uzattı. File daha tele yaklaşmadan çubuğa elektrik yüklendi. Direkte oluşan alev topu gençlerin elindeki çubuktan kaldırıma indi.

AYAKLARININ ALTINDAN ALEV ÇIKTI

Ayaklarının altından alev çıkan gençler ise oldukları yerde yere yığıldı. Olayı gören vatandaşlar hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen sağlık ekipleri iki genci hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Y.K. taburcu edilirken, H.C.'nin yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği bildirildi.

'BİR ANDA HAREKETSİZ KALDILAR'

Öte yandan, olay anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde akıma kapılan gençlerin ayaklarında alev çıktığı ve bir anda hareketsiz kaldığı görüldü. Olayı gören İlyas Gürbüz, "Biz öğle molasına çıkmıştık. Gençler ellerinde kafesle geldiler. Kuşlarını kaçırmışlar dişi kuş ellerindeydi. Sultan papağanıydı. Dişi kuşla diğer kuşu telden indiremediler."

2.png

"Diğer arkadaş telle geldi. Buradan tele uzanmaya çalıştılar. Tam kaldırırken diğer arkadaşta yardım etmeye çalıştı ama direğe değmeden, birdenbire elektrik çarptı. İkisi birden yere yıkıldı. Ambulansı aradık. Birinin bilinci yerinde, diğerinin durumu kötüydü. Kısa sürede ambulans geldi hemen hastaneye kaldırdılar. Ayakları patlamıştı birinin. Birinin elektrikçi olduğunu duyduk.

'ZAMAN BİZİM İÇİN DURDU'

ma çubuğun değmesine az mesafe vardı, hemen akım çekti ne olduğunu dahi anlayamadık. Her şey bir anda oldu. Yukarıdan önce alev attı, sonra çocukların ayağının altından çıktı. Görünce şok yaşadık. Bizim için o zaman durdu ve donduk kaldık" diye konuştu.

'TELDEN VE AYAKLARINDAN ALEV ÇIKTI'

Mehmet Hurma ise, "İşletmenin önünde kenarda oturuyordum. İki üç çocuk geldi, telde sultan papağanı vardı. Fileyi aldılar, iple bağladılar. Alüminyum çubuğu aldılar, ikisinin eline yapıştı. Telden ve ayaklarından alev çıktı. Ambulansı aradık hemen" şeklinde konuştu.