Yıldıray Oğur Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un canlı yayın tavrını eleştirdi: Burjuva şımarıklığı

Yıldıray Oğur Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un canlı yayın tavrını eleştirdi: Burjuva şımarıklığı

KARAR TV'de gündemi değerlendiren Yıldıray Oğur, Habertürk canlı yayınında yaşananlara değindi. Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un sunucuya karşı tavrını eleştiren Oğur, 'Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un o moderatöre asgari bir saygı duyma zorunluluğu var, onun ünü-şöhreti olmasın ne fark eder. O kadar saçma şeyler yaptılar ki gerçekten çok rahatsız ediciydi. En sonunda ayağa kalkıp gittiler zengin kalkışı yaparak, sunucuya bakmadılar bile' dedi.

MUSTAFA SİVİŞ | KARAR

KARAR TV ekranların izleyiciyle buluşan Bi' Karar Ver programında gündemi tartışan Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, birbirinden kritik konuları yorumladı. 8 Haziran Cumartesi gecesi gerçekleştirilen Habertürk Aziz Yıldırım ve Ali Koç özel yayını hakkında konuşan ikili, moderatöre yapılan saygısızlığı eleştirdi.

Konuya dair önemli değerlendirmeler yapan Oğur, 'Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un o moderatöre asgari bir saygı duyma zorunluluğu var, onun ünü-şöhreti olmasın ne fark eder. O kadar saçma şeyler yaptılar ki gerçekten çok rahatsız ediciydi. En sonunda ayağa kalkıp gittiler zengin kalkışı yaparak, sunucuya bakmadılar bile. Moderatör arada bilgi falan vermeye çalışıyor, bir şeyler söylüyor ama onlar "Sen dur" diyordu. Spikere yokmuş gibi davranıyorlar, ghosting diye bir şey var ya onu yaptılar işte sunucuya karşı, yokmuş gibi davrandılar. Hatta bir ara Ali Koç sunucunun suyunu aldı, içti ve spiker de ona baktı. Hadi diyelim ki bu iki ismin şımarıklığı ve nobranlığı bu ve sunucuya karşı da bir nezaket gereği duymuyorlar ama insanlar bu yaşanan saygısızlıkları, karizmatik davranışlar olarak gördü. O spikerin nazikçe araya girme çabalarını da mizah konusu yaptılar, ezikliğine vurdular. Yayından bu yana o spiker linç ediliyor. Bu yayında yaşananlarda çok ciddi bir ahlak ve nezaket sorunu var' şeklinde konuştu.

'KARŞILARINDA UĞUR DÜNDAR OLSA YAPAMAZLAR'

'Mesela orada o isimlerin karşısında Uğur Dündar olsa bu saygısızlıkları yapamazlardı değil mi. Çünkü Dündar, Yıldırım ve Koç’un dişine göre değil. Nezaket zaten böyle anlarda ortaya çıkar. Dişine göre olmayan, güçlü bir isme karşı kibar davranmak nezaket sayılmaz, ona zaten kabalık yapamazsın, bunun bir bedeli var. Nezaket, seninle aranda güç hiyerarşisi olan bir kişiye de kibar davranmaktır. Bu senin karakterinle alakalı bir şey, ahlak böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Ahlak zor zamanlarda kendini gösterir. Bu yaşananlar da Türkiye’deki bazı burjuvaların asgari nezaketten ne kadar yoksun olduğunu ortaya koydu.'

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN