YRP İBB Başkan Adayı Mehmet Altınöz: Vatandaş iktidara sarı kart göstermek istiyor

KARAR TV’de konuşan YRP İBB Başkan Adayı Mehmet Altınöz, hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi. Altınöz 'Vatandaş şu anda sorunlarına çözüm bulamıyor. Çözüm bulamadığı için bulunduğu yerdeki belediye başkanına, yöneticisine, hükümetimizin ekonomi modeline bir sarı kart göstermek istiyor. Hükümetimizin şu anda yürüttüğü ekonomi modeli inanın ki karşılık bulmuyor' dedi.

MUSTAFA SİVİŞ I KARAR

KARAR TV’de Bİ’KARAR VER programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un konuğu olan YRP İBB Başkan Adayı Mehmet Altınöz, hatalı ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşı yoksulluğa mahkum eden hükümeti eleştirdi. Yapılanların sokakta halk nezdinde bir karşılığı olmadığını vurgulayan Altınöz, 31 Mart yerel seçimlerini ve sandığı işaret etti.

Altınöz, 'Vatandaş şu anda sorunlarına çözüm bulamıyor. Çözüm bulamadığı için bulunduğu yerdeki belediye başkanına, yöneticisine, hükümetimizin ekonomi modeline bir sarı kart göstermek istiyor. Hükümetimizin şu anda yürüttüğü ekonomi modeli inanın ki karşılık bulmuyor. Yani mesela faizler yüzde 8.5’dan %45’e geldi. Yerel seçimdeyiz ya ben şu anda yerel seçimdeymiş gibi değilim, genel seçim gibi. Sokaktaki vatandaşlarımız ekonomiyi soruyor. Şu anda yerel seçimleri değil genel seçimleri oyluyoruz, vatandaş ekonomiyi oyluyor' ifadelerini kullandı.

İşte, YRP İBB Başkan Adayı Mehmet Altınöz'ün diğer kritik değerlendirmeleri...

'VATANDAŞ İKTİDARA SARI KART GÖSTERMEK İSTİYOR'

'Vatandaş şu anda sorunlarına çözüm bulamıyor. Çözüm bulamadığı için bulunduğu yerdeki belediye başkanına, yöneticisine, hükümetimizin ekonomi modeline bir sarı kart göstermek istiyor. Hükümetimizin şu anda yürüttüğü ekonomi modeli inanın ki karşılık bulmuyor. Yani mesela faizler yüzde 8.5’dan %45’e geldi. Yerel seçimdeyiz, ya ben şu anda yerel seçimdeymiş gibi değilim, genel seçim gibi. Sokaktaki vatandaşlarımız ekonomiyi soruyor. Şu anda yerel seçimleri değil genel seçimleri oyluyoruz, vatandaş ekonomiyi oyluyor. Sarı kart vermek isteyenler, bunu ancak siz çözersiniz diyor. Mağdurlar var, mesela kamuda işçiler var. Kamu işçileri o kadar düşük maaşlar alıyorlar ki inanamazsınız. Sonra kamu mühendisleri, akademisyenler var bunların hepsi inanılmaz geçim sıkıntısı yaşıyor.'

yeni-proje-2024-02-27t165010-985.jpg

'AHLAKLI BELEDİYECİLİK DİYORUZ YARASI OLAN GOCUNUR'

'Onlar da söylesin, biz de ahlaklı belediyecilik yapıyoruz desinler. Yani biz hiç kimseyi ima etmiyoruz ki, bir bakıma atasözündeki gibi yarası olan gocunuyor. Sonuçta biz ahlaklı belediyecilik diyoruz. Bu ne demek? Ahlaklı belediyecilikte hırsızlık, yolsuzluk ve liyakatsizlik olmaz, biz bunu söylüyoruz. Bunu bütün belediye başkanlarının, bütün partilerin söylemesi lazım. Bunu söylerken seçim kampanyası olarak vatandaşla paylaşıyoruz. Mevcut yapıda elbette ki sorun görüyoruz. Türkiye’de şu anda sokaktaki vatandaşa soralım onlar ne diyor? Sokakta hayatımızda ilk defa gördüğümüz insanlar inanın öyle konuşmalar yapıyorlar ki ‘Acaba siyaset bilimci mi acaba hangi üniversitede akademisyen’ dersiniz. Hayat üniversitesi diyorlar ya insanlar şu anda çok zor durumdalar, özellikle geçim derdi çok fazla. Yani biz Yeniden Refah Partisi olarak tüzel kişiliğe sahip bir partiyiz. Herhangi bir partinin adayı kazansın ya da kaybetsin diye yola çıkmadık. Bizim bunu da bilmemiz lazım. Şöyle bir durum var, Sn. Cumhurbaşkanımız BM’de ne diyor? Dünya 5’den büyüktür diyor, ben bu konuşmanın altına imzamı atarım. Şunu söylüyoruz, Türkiye de 2 partiden büyüktür diyoruz. 2 tane parti çıkıyor ve sadece bunların adayı konuşulursa o zaman bir sorun var demektir.'

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN