Yusuf Ziya Cömert: Ekonomideki yanlışların faturasını halktan tahsil edecekler

Gazeteci ve Yazar Yusuf Ziya Cömert, "Daha önce yapılan yanlışların faturasını halktan tahsil edecekler" diyerek önümüzdeki günlerde halkın zor günler beklediğini belirtti. Kabinede görev alacağı konuşulan eski bakan Mehmet Şimşek için ise uluslararası finans alanında güven sağlayacağını söyledi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi'Karar Ver' yayınına konuk olan Gazeteci ve Yazar Yusuf Ziya Cömert, hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirdi. Ekonomiden sorumlu olacağı konuşulan Mehmet Şimşek'in ise dışarıya güven vereceğini belirtti.

"ERDOĞAN ESKİ POLİTİKALARINDAN VAZGEÇECEKTİR"

Mehmet Şimşek ve Erdoğan'ın görüş ayrılıklarını ve mevcut ekonomik durumu değerlendiren Cömert, "Şu anda ekonomide yapılacak olan işlerin bugüne kadar yapılanlardan farklı olması gerekiyor. Bir taraftan piyasayı daraltmak, diğer taraftan da üretim yapmak zorundasınız. Esaslı ve yüksek teknolojili yatırımlar yapılmalı. Daha önce yapılan yanlışların faturasını halktan tahsil edecekler. Mehmet Şimşek gibi bir isim uluslararası finans alanında Türkiye'ye kredi açılmasına sebep olabilir. Fakat bu durum Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon sonuç' yaklaşımına uymuyor. Ama Erdoğan'ın eski ekonomi politikalarından vazgeçme ihtimali olduğunu düşünüyorum" şeklinde yorumladı.

"İYİ ANALİZ EDEMEDİLER"

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun bir arada hareket etmemesini eleştiren Cömert, "Her iki siyasetçide Türkiye siyasetinin durumunu iyi analiz edemediler. Eğer Türkiye'de temiz, rasyonel, özgürlükçü ve muhafazakar bir siyaset gelişecekse bunu parçalı olarak gerçekleştiremezsiniz. Her iki siyasetçinin de egolarını aşması gerekiyordu" dedi.

Öte yandan Millet İttifakı içerisindeki 6 liderin kamuoyuna yeterli güveni veremediğini belirten Cömert, "Muhalefet kendi kendini koordine edip, kavgasız gürültüsüz bir şekilde ülke sorunlarıyla baş edebileceğine toplumu ikna edemedi. Çünkü zaman zaman başlangıç aşamalarında da pürüzler çıktı" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN