Karlov suikastından 10 dakika sonra Avrupa’ya görüntü servisi!

Karlov suikastından 10 dakika sonra Avrupa’ya görüntü servisi!

Rus Büyükelçi Karlov suikastının görüntülerinin TRT’den Avrupa görüntü değişim servisi EBU’ya geçilmesi inceleniyor. Karar’ın ulaştığı bilgilere göre, görüntüler suikasttan 10 dakika sonra EBU’ye geçildi, Hollanda televizyonu NOS ise görüntüleri 15 dakika sonra yayınladı. Görüntülerin kasıtlı mı geçildiği araştırılıyor.

HİLAL ÖZTÜRK

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastine ilişkin görüntülerin TRT’den Avrupa çapında görüntü değişimi servisi EBU’ya sızlıdırılmasıyla ilgili soruşturmada önemli bir bilgiye ulaşıldı. Karar’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre görüntüler suikastten 15 dakika sonra yani 19.22’de Hollanda devlet televizyonu NOS’ta yayınlandı. Buradan yola çıkan soruşturmacılar TRT’nin görüntüleri suikastten sadece 10 dakika sonra EBU’ya geçtiğini belirledi. The New York Times başta olmak üzere uluslararası medyanın manşetine taşıdığı bu görüntüleri TRT’den sızdıranlarla ilgili hem idari ve hem adli inceleme sürüyor. Karlov’un suikast görüntülerinin NOS’ta yayınlaması sonrası, Türkiye’den televizyona erişimin engellendiği belirtilmişti. NOS yetkilileri, “Rus büyükelçiye düzenlenen suikastın görüntülerini yayınladıkları gerekçesiyle” erişim engeli yapıldığını bildirmişti. Videoyu dünyaya ilk servis eden NOS, görüntüleri EBU’ya TRT’nin geçtiğini açıklamıştı. Sukast görüntülerinin TRT’den geçilmesinde öncelikle kasıtlı olup olmadığı araştırılıyor. Aksi durumda Türkiye açısından son derece zor bir süreçte görüntülerin hızla yayılmasına neden olan bu paylaşımı yapanların ağır görev ihmali olduğu belirtiliyor.

Görüntülerin geçilmesiyle ilgili TRT içinde henüz ortaya çıkarılamamış FETÖ hücrelerinin bir etkisi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. FETÖ’nün TRT’ye etkili pozisyonlarda yapılandığı belirlenmişti. Yapılan operasyonlarda da hem TRT Genel Müdürlüğü’nde üst düzey, hem de TRT çalışanları arasında çok sayıda gözaltı ve tutuklama oldu. Bylock listelerinde de TRT çalışanları olduğu belirlenmiş ve gözaltına alınmışlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN