Kayserispor'u 4-0 mağlup eden Beşiktaş Süper Lig'deki liderliğini perçinledi

Kayserispor'u 4-0 mağlup eden Beşiktaş Süper Lig'deki liderliğini perçinledi

Lider Beşiktaş, Vodafone Arena'da konuk ettiği Kayserispor'u 4-0 yenerek maç fazlasıyla da olsa takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı. Kartal'ın golleri Gomez, Oğuzhan, Quaresma ve Cenk'ten gelirken Gomez bir penaltıdan faydalanamadı.

Beşiktaş, Kayserispor'u 4-0 yenerken şampiyonluk yolunda önemli bir adım atarken ortaya koyduğu futbolla da taraftarlarını mest etti. Geçen hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor'la 3-3 berabere kalan siyah-beyazlı takım bu kaybı telafi ederken son dört maçında üçüncü galibiyetini aldı.

16-04/30/resimid_2928168-1462040154.jpg

Ev sahibi ekibin aksine konuk Kayserispor'da toz pembe tablo yerini endişeye bıraktı. Beş haftadır kaybetmeyen, iki haftadır da gakip gelen Orta Anadolu ekibinin serisi sona ererken, Eskişehirspor'un dünkü galibiyeti Sarı-Kırmızılıların yeniden düşme tehlikesini hissetmesine neden oldu.

16-04/30/resimid_2928491.jpg

Beşiktaş taraftarının da desteğiyle maça harika bir başlangıç yaparken ilk 45 dakikada üç gol buldu. Buna karşın Kayserispor'un ciddi bir pozisyona giremedi. Henüz 10. dakikada Sosa'nın ortasında Gomez kafayla perdeyi açtı. 23'te Oğuzhan, 34'te Quaresma teknik direktör Şenol Güneş'i rajatlatan, tribünleri coşturan golleri kaydetti.

16-04/30/resimid_2928157-1462040203.jpg

Siyah-Beyazlılar ikinci yarıda da üstün futbollarını sürdürdü. 68'de Quaresma'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Gomez üstten auta gönderdi. Alman oyuncu açılış maçındaki Bursaspor maçından sonra Arena'da üst üste ikinci penaltısını kaçırmış oldu. 90+1'de Sosa'nın sağdan ortasını ön direkte şık bir şekilde tamamlayan Cenk skoru belirledi: 4-0.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN