Kenzül Arş Duası Nedir? Fazileti Nelerdir?

Kenzül Arş Duası Nedir? Fazileti Nelerdir?

Duanın Müslümanlar için önemi büyüktür. İslam dinini benimseyen kişiler pek çok nedenden dolayı dua okurlar ve bu dualar sayesinde isteklerinin olmasını Allah’tan isterler.

Duanın Müslümanlar için önemi büyüktür. İslam dinini benimseyen kişiler pek çok nedenden dolayı dua okurlar ve bu dualar sayesinde isteklerinin olmasını Allah’tan isterler. İnsanlar tarafından okunan ve okunması gereken dualar arasında Kenzül Arş isimli dua da yer alır. Kenzül Arş duası nedir? Faziletleri nelerdir? Cevapları aşağıda yer almaktadır.

Kenzül Arş Duası Nedir?

Kenzül Arş duası sahih olan dualar arasında yer alan bir duadır. Dua kitaplarının büyük çoğunluğunda yer alan bu duanın Hz.Ali tarafından hazırlanan Mecmuatul Ahzap isimli kitapta yer aldığı bilinir. Ayrıca bu duaya Bediüzzaman hazretleri tarafından hazırlanan kitapta da rastlanır. Bu duanın hacet ve dilek gibi nedenlerle birlikte hastalık ve şer durumlarından kurtulmak için okunması tavsiye edilmektedir.

Kenzül Arş Duasının Fazileti Nelerdir?

Kenzül Arş duasının hacet, dilek, şer ve hastalık gibi durumlarda okunmasının tavsiye edilme nedeni duanın sahip olduğu faziletlerin fazlalığıdır.

Kenzül Arş duasının faziletleri arasında şunlar vardır;

  • Duayı okuyan kişi sırat köprüsünden hızla geçer.
  • Duayı sürekli okuyan kişi hesap gününde Burak isimli atla hesap verme ve azap görme olaylarını yaşamaz.
  • Kenzül Arş duasını okuyan kişi Allah’ın izniyle korkularından kurtulur.
  • Susayan kimsenin susuzluğu gider.
  • Borçlu olan kişi bu duayı okuduğunda borçlarından kurtulur.
  • Hasta bir kişi bu duayı bir kağıda yazarak yanında taşırsa hastalıktan kurtulur.
  • Duayı okuyan kişi cin ve şeytanın vesveselerinden kurtulur.
  • Duayı okuyan kişi adına melekler tövbe eder.
  • Duayı okuyan kişinin ömrü bereketlenir.
  • Duanın 5 defa inanılarak okunması sayesinde Peygamber Efendimizi rüyasında görmesi nasip olur.
  • Düşman şerrinden korunmak için bu dua okunabilir.

Kenzül Arş duasına dair bu faziletlerin büyük bölümü Peygamber Efendimiz tarafından rivayet edilmiştir. Her kim bu duayı inanarak okursa faydasını görür.

Kenzül Arş Duası Kimler Tarafından Okunmalıdır?

Kenzül Arş duası Türkçe veya Arapça bilen her birey tarafından okunabilecek kıymetli bir duadır. Duayı okuyabilecek kişiler arasında sağlık sorunu yaşayanlar, hayatlarında sürekli olumsuzluklarla karşılaşanlar, girecekleri sınavda başarılı olmak isteyenler ve sınav stresi yaşayanlar okuyabilir. Bu kişiler yanı sıra duanın sevdiğine kavuşmak isteyen kişiler tarafından okunması da mümkündür. Bu sayede gerçekten seven kişiler sevdiklerine kavuşarak mutlu olabilirler.

Peygamber Efendimiz ve 4 halife tarafından da okunması önerilen bu dua sayesinde insanların her türlü isteklerinin gerçekleşmesi mümkündür. Bu nedenle duayı ev sahibi olmak isteyenler, çocuk sahibi olmak isteyenler ve evlenmek isteyenler gibi kişiler okumalıdır. Bu dua sayesinde isteklerin en kısa sürede hayırlısıyla gerçekleşmesi mümkün olur. Eğer hayal ve istekleriniz gerçek olsun isterseniz Kenzül Arş duasını okuyabilir ve duanın faziletlerine dair merak ettiklerinizi www.karar.com sayfasında dua için hazırladığımız sayfada bulabilirsiniz.

Kenzül Arş Duası Nasıl Okunmalıdır?

Kenzül Arş duasının okunuşu konusunda alimler ve din adına hizmet veren kişiler tarafından önerilen okunuş şekilleri vardır. Duanın 3’er defa Felak, Nas, Kafirun, Fatiha ve İhlas sureleri okunduktan sonra okunması önerilir. Duanın inanarak bu şekilde okuyan kişiler Allah tarafından her türlü kötülüklerden korunurlar. Ayrıca duanın bu şekilde okunması sayesinde her türlü hastalıktan kurtulmak mümkün olur. Kenzül Arş duasının yastığın altına koyularak uyunması durumunda kayıp olan veya çalınan eşyaların geri döneceğine inanılır.

Kenzül Arş duasını ayrıca iki rekat hacet namazı kıldıktan sonra okumakta mümkündür. Bunun için hacet namazı her rekatta bir Fatiha ve bir İhlas suresi şeklinde okunur. Sonrasında da Kenzül Arş duası okunur. Duayı bu şekilde okuyan kişiler dünya ve ahrette yaşayabilecekleri her türlü beladan kurtulurlar. Ayrıca isteklerinin her biri yerine gelir.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN