Kimlik numaranızın son hanesine bakın! 2500 TL yardım ödemesi yapılacak: Harçlıklar bu sıraya göre ödenecek

Kimlik numaranızın son hanesine bakın! 2500 TL yardım ödemesi yapılacak: Harçlıklar bu sıraya göre ödenecek

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri merakla araştırılırken bir yeni haber daha geldi. Peki 2 bin 500 TL ödeme şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan sosyal destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi! Bayram öncesi 2 bin 500 TL ödeme yapılacak. Peki şartlar nedir? Kimler ödemelerden faydalanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2 BİN 500 TL BAYRAM HARÇLIĞI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olup sosyal desteklerden faydalanan vatandaşlar için yeni bir program daha başlattı. Bu kapsamda ay sonunda yapılan sosyal destek ödemeleri bayram öncesinde vatandaşların hesaplarında olacak. Sosyal yardım başvuruları için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Başvurular e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra başvuru formu doldurularak veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kimlik ile giderek yapılabiliyor. 

Sosyal Destek Ödemeleri Bayramdan Önce Yatacak

Başvuru esnasında doldurulan formdaki bilgilerin doğru ve eksiksiz doldurulması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan duyuruya göre bayram gelmeden hak sahipleri ödemelerini alacak. Ödemeler kişilerin kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak. Evde bakım maaşları, engelli maaşları, yaşlılık maaşları, aile destekleri, yetim maaşı gibi ödemelerin tarihleri öne çekilmiş oldu. Ramazan Bayramı öncesinde yatırılan ödemeler bayramda insanların maddi anlamda rahat etmesini sağlayacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN