Kobe Bryant kimdir?

Kobe Bryant kimdir?

Black Mamba lakaplı 1,98'lik NBA'nin dünyaca ünlü şutör gard ve kısa forveti Kobe Bryant, 1996 yılında başladığı 20 yıllık basketbol kariyerini 2016 yılında bitirmişti. Efsaneler arasına girmeyi başaran Kobe Bryant, Galatasaray'ın stadyumunu da ziyaret ederek, sarı-kırmızılıların taraftarı olduğunu açıklamıştı.

ABD'de geçirdiği bir helikopter kazasının ardından kızıyla birlikte 2020'de hayatını kaybeden Kobe Bryant için tüm dünya yasa boğulmuştu. Galatasaray da Kobe Bryant için taziye mesajı yayınlamıştı.

KOBE BRYANT KİMDİR?

Bryant'ın babası Joe Jelly Bean Bryant, sekiz sezon NBA'de ve sekiz sezon daha Bryant'ın okula gittiği İtalya'da oynayarak profesyonel bir basketbolcuydu. Ailesi Amerika Birleşik Devletleri'ne döndüğünde Kobe Bryant, Pennsylvania Ardmore'daki Lower Merion Lisesi'nde basketbol oynadı ve burada Yılın Oyuncusu ödülünü aldı ve Wilt Chamberlain tarafından 2 bin 883 puanla belirlenen güneydoğu Pennsylvania skor rekorunu kırdı.

Kobe Bryant, Forgo üniversitesinde okumaya başladı ve mezun olduğunda NBA Draft için kendini uygun ilan lise Charlotte Hornets’in 1996 yılındaki seçmelerine katılarak bu takıma girmeyi başardı.

Kısa bir süre sonra Lakers’a transfer olan ve 1996-97 sezonu açıldığında tarihteki en genç ikinci NBA oyuncusu olan Kobe Bryant, Lakers ile çok iyi işlere imza attı ve sadece ikinci sezonunda NBA All-Star maçına seçilirken, en genç All-Star olarak tarihe adını yazdırdı.

Kobe Bryant, Lakers'ın yıldız oyuncusu rolünü popüler ve yetenekli takım arkadaşı Shaquille O'Neal ile paylaşmak zorunda kaldı. İkisinin tedirgin bir ilişkisi vardı, ancak 1999'da Lakers'ın koçu olan Phil Jackson'ın liderliğinde başarıya ulaştılar. Şutör Kobe Bryant ve pivot O'Neal, oldukça etkili bir kombinasyona girdi ve Kobe Bryant, 23 yaşındayken Lakers arka arkaya üç NBA şampiyonluğu kazandı.

2002'de üçüncü şampiyonluklarını kazandıktan sonra Bryant ve Lakers zorluklarla karşılaştı. 2003 playofflarında Lakers ikinci turda mağlup oldu. Birkaç ay sonra Kobe Bryant, Colorado'da genç bir kadına tecavüz etmekle suçlandı. Masumiyetini sürdürdü ve kadın, Bryant hayranları ve bazı medya mensupları tarafından aylarca süren taciz kampanyasından sonra ifade vermeyi reddettiğinde tüm suçlamalar sonunda düştü.

Olay, Kobe Bryant’ın imajını büyük ölçüde lekeledi. Kobe Bryant liderliğindeki Lakers, 2004'te finallere geri döndü, ancak Detroit Pistons yüzünden kaybettiler… O'Neal sonradan başka takıma gönderildi ve Kobe Bryant da takımın tek lideri oldu.

Kobe Bryant, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında ligde lider oldu ve 2008'de kariyerinde ilk kez ligin MVP'si seçildi. Kobe Bryant, 2009'da dördüncü NBA şampiyonluğunu kazandı ve serideki maç başına ortalama 32.4 sayı ortalamasının ardından finalin MVP'si seçildi.

Lakers'ı 2009–2010'daki üçüncü Batı Konferansı şampiyonluğuna götüren Kobe Bryant, Lakers'ın Boston Celtics'i yedi maçlık bir seride yendikten sonra bir kez daha NBA finallerinin MVP'si seçildi.

Lakers sonraki sezonların her birinde lig şampiyonluğu kazandı, ancak her sezon sonrası ikinci turda elendi. 2012-2013 sezonuna giren Lakers, süper starlar Steve Nash ile Dwight Howard’ı kadrosuna kattı ve sezon öncesi şampiyonluk favorilerinden biri olarak gösterildi. Ancak hayal kırıklığı yaratan takım, Kobe Bryant’ın aşil tendonunun kırılmasıyla da düşüşe geçti.

kobe-bryant-kimdirrrr.jpg

Dwight Howard Nisan 2013'te sezonun geri kalanını kaçırmak zorunda kaldı. Lakers o sezon kötü sonuçlar almaktan kaçamadı. Kobe Bryant, Aralık 2013'te sahaya döndü ancak diz kapağını kırmadan ve o sezonun geri kalanını kaçırmadan önce sadece altı maç oynadı. Ocak 2015'te tekrar sakatlanmadan önce 2014-2015 sezonunun başında geri dönen Kobe Bryant, sonraki sezonun neredeyse tamamında oynama fırsatı buldu, ancak kariyerinin en düşük performansını gösterdi.

kobe-bryant-kimdirrr.jpg

2015-2016 sezonunun son normal sezon maçının ardından emekli oldu.

Profesyonel başarılarının yanı sıra, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan ABD erkek basketbol takımlarının bir üyesi olan Bryant, 2015 yılında şiir yazdı “Sevgili Basketbol ”ve iki yıl sonra anlattığı aynı adlı kısa filmin temelini oluşturdu.

Eser, en iyi animasyon kısa film dalında Akademi Ödülü kazandı. Bryant, 2018'de basketbola yaklaşımını anlattığı The Mamba Mentality: How I Play kitabını yayınladı; başlık, oynadığı günlerde kendisine verdiği “Kara Mamba” lakabını yansıtıyordu.

kobe-bryant-kimdir-001.jpg

KOBE BRYANT NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Tamamı Los Angeles Lakers'la geçirdiği 20 yıllık kariyerinde beş şampiyonluk kazanan ve neslinin en büyük basketbolcularından biri olan 18 kez NBA All-Star olan Kobe Bryant, 26 Ocak 2020'de Kaliforniya eyaletine bağlı Calabasas kentinde bir helikopter kazasında öldü. 41 vefat eden Kobe Bryant'ın kızı Gianna Maria-Onore da kazada ölenler arasında yer almıştı.

2011 yılında Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu'nu ziyaret eden Bryant, Sarı-Kırmızılılar'ın ‘başka bir taraftar kazandıklarını’ söylerken, teknik direktör Fatih Terim'i de İtalya'nın Lega Basket Serie A'da oynadığı andan itibaren tanıdığını açıklamıştı.

kobe-bryant-kimdirr-001.jpeg

Galatasaray, NBA efsanesi Bryant'ın ölümü üzerine ailesine, dostlarına ve taraftarlarına taziyelerini de iletmişti.

Kobe Bryant Emmy ödülüne layık görüldüKobe Bryant Emmy ödülüne layık görüldü

İstanbul'da Kobe Bryant'a vefaİstanbul'da Kobe Bryant'a vefa

Kobe Bryant'ın otopsi raporu açıklandı! İşte ölüm nedeniKobe Bryant'ın otopsi raporu açıklandı! İşte ölüm nedeni

Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasında ses kayıtları ortaya çıktıKobe Bryant'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasında ses kayıtları ortaya çıktıKobe Bryant'ın basketbola yazdığı mektupKobe Bryant'ın basketbola yazdığı mektup

Tyson Chandler'ın Kobe Bryant gözyaşlarıTyson Chandler'ın Kobe Bryant gözyaşları

Alex Morgan, Kobe Bryant'a karşı!Alex Morgan, Kobe Bryant'a karşı!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN