Kolesterol neden yükselir? Kolesterolü düşüren yiyecekler

Kolesterol neden yükselir? Kolesterolü düşüren yiyecekler

Kolesterol, kalp ve damar hastalıkları riskini artıran kişinin yemesine içmesine dikkat etmesiyle düzelen bir durumdur. Kolesterol yükselirse ciddi sorunlara yol açabilir. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu durumu kontrol altına alabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kolesterol, herkeste bulunan ancak yükselmesi durumunda kişide bazı hastalıklara davet çıkaran bir durumdur. Kolesterol kişinin yiyeceklerine dikkat etmesiyle düzelebilir. İlaç kullanmak istemeyen ancak bu rahatsızlığının da ilerlemesini istemeyen kişiler için evinizde uygulayabileceğiniz basit yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

KOLESTEROL

Kolesterol dolaşım sisteminde bulunan lipid adı verilen bir kan yağıdır. İyi ve kötü olmak üzere iki çeşidi vardır. Hayati fonksiyonları yerine getiren kolesterolün yükselmesi kalp ve beyin damarlarında ciddi sorunlara yol açar. Kişi sürekli hayvansal gıda ağırlıklı besleniyorsa kolesterolü yükselebilir. Yüksek kolesterolü olan kişilerde damar sertliği, kalp büyümesi ya da damar tıkanıklığı sorunlarıyla karşılaşabilirler. Bu rahatsızlıklar kalp krizine yol açabilir ya da kişi ani felç geçirebilir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Kuruyemişler: Doymamış yağ bakımından zengin olan kuru yemişler, kişinin kolesterolünü dengeler. Kuruyemiş yerken dikkat edilmesi gereken konu kuruyemişlerin tuzlu ve kavrulmamış olmasıdır.

Zeytinyağı: En sağlıklı yağ olan zeytinyağı kötü kolesterolü engeller. Organik zeytinyağını hem yemeklerinizde hem de salatalarınızda kullanmanız sağlığınız için faydalı olacaktır.

19-11/20/kolestroljpggjpgg.jpg

Yulaf: Kahvaltıda ya da ara öğünlerinizde tüketeceğiniz yulaf ezmesi, kolesterolünüzü düşürecektir.

Balık: Omega 3 içeren balık, kan basıncını düzenleyerek damar tıkanıklığı riskini azaltır. Haftada en az 1 kez balık yemeniz kolesterolünüze iyi gelecektir.

Domates: Domates içerisinde bulunan likopen sayesinde yüksek tansiyonu önler. Domates aynı zamanda damar tıkanıklığının da önüne geçer. Domateste dikkat edilmesi gereken domatesin çiğ olarak tüketilmesidir. Pişmiş domates de bu etkileri görmek pek mümkün değil.

Baklagiller: Besin lifi bakımından zengin olan baklagiller, yüksek kolesterole iyi gelmektedir. Baklagiller konusunda dikkat edilmesi gereken husus ise baklagillerin konserve olmamasıdır.

Kuşkonmaz: buharda pişirilen kuşkonmaz, kolesterole iyi geliyor. Kuşkonmaz, safra asidini tutarak karaciğerin safra üretmesini sağlıyor.

Yabanmersini: Yaban mersini, kandaki kötü kolesterol seviyesini azaltarak karaciğer fonksiyonlarını destekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN