Mide şişkinliği nasıl geçer? Mide şişkinliğine ne iyi gelir?

Mide şişkinliği nasıl geçer? Mide şişkinliğine ne iyi gelir?

Mide şişkinliği, genellikle çoğu kişinin başına gelen bir sağlık sorunudur. Mide şişkinliği, beslenme alışkanlıklarından, yemek yerken ağzın kapatılmamasından ve şişkinlik oluşturacak yiyecekler nedeniyle olur. Evde uygulayacağınız yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Mide şişkinliği, kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelebilen, kişinin yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Mide şişkinliği yaşayan kişiler internette bu soruna çare arıyor. Uygulayacağınız basit yöntemlerle rahatsızlığınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Alkol ve sigara kullanımı,
Gazlı içecekler,
Çikolata,
Kahve,
Fazla miktarda ve hızlı yemek yemek,
Sinir, stres, kaygı,
Bol lifli yiyecekler,
Bazı ilaçlar,
Yağlı ve baharatlı yiyecekler.
Gastrit,
Ülser,
Pankreas şişmesi.

19-11/20/mide-siskinligi-nasil-gecer.jpg

NE İYİ GELİR?

Limonlu su: Gaza bağlı mide şişkinlikleri limonlu su ile geçer. Öte yandan limonlu su, bağırsak enfeksiyonlarına da iyi gelmektedir.

Salatalık: Doğal bir idrar sökücü olan salatalık, vücuttan toksinleri atarak vücuttaki şişnkiliğe iyi gelir.

Papatya çayı: Papatya çayı, mide kaslarını rahatlatır ve mide ekşimesine iyi gelir. Günde 3 bardağa kadar içebileceğiniz papatya çayı, mide şikayetlerinizi azaltacaktır.

Ananas: İçerisindeki bromelain sayesinde ananas, hazmı kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Anason çayı: Anason çayı, sindirim sistemini rahatlatır. Midedeki gazı alan anason çayında dikkat edilmesi gereken husus, uyku yaptığı için yatmadan önce içilmelidir.

Zencefil: 1 bardak sıcak su üzerine 1 tatlı kaşığı zencefil ekleyin ve demleyin. Bal ile tatlandırıp için. Bağırsaklardaki parazitleri yok eden zencefil, bağırsaktaki gaza da iyi gelir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Tarçın: Midedeki asidi azaltan tarçın, gaz oluşumuna da iyi gelir. 1 fincan sıcak süte yarım çay kaşığı tarçın ekleyin ve balla tatlandırın. Tarçın, şişkinlikte anında rahatlama sağlayacaktır.

Rezene: 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu 1 bardak sıcak suya atın ve demleyin. Rezene, idrar söktürücü özelliği sayesinde mide spazmına iyi gelecektir.

Nane: Sindirim sisteminin dostu olan nane, midedeki gazın atılımını da kolaylaştırır. Naneyi yapraklarını çiğneyerek de kullanabilirsiniz ya da nane çayı yaparak da içebilirsiniz.

Yoğurt: İçerisindeki aktif kültür bakterileri sayesinde yoğurt midedeki enzimleri harekete geçirir. Böylece sindirimi kolaylaştırır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN